Street Kitchen Guide

FelzabáltukNewYorkot2.rész:teszteltükavilágleghíresebbpastramiszendvicsét

A Nagy Almában annyi a látnivaló, hogy az ember szinte sajnálja egy étteremben ülve elvesztegetni az időt. Erre szuper megoldás egy fullos szendó, amivel menet közben kóstolhattok bele a helyi ízekbe, miközben a lépésszámláló sem pihen! :D

A Felzabáltuk New Yorkot! 1. részében sem maradt éhen Boti, de mindenkit megnyugtatnánk: bőven maradt még felzabálnivaló a metropoliszban! Ezúttal terítékre került az ikonikus New York-i sajttorta, néhány híres amerikai gyorséttermi burger, na meg persze a város leghíresebb szendvicsei! 

Luxusszendó a javából: lobster roll 

Bár nem kifejezetten New York-hoz kötődik, a szomszédos államokból származó lobster roll, azaz homáros szendvics a Nagy Almában is fel-felbukkan a tengerpart közelében. A kikötőben járva Boti sem hagyhatta ki a homáros töltelékkel alaposan megpakolt édes, kalácsszerű bucit. Itthon meglehetősen ritka a homár mint szendvicsalapanyag, mégsem ez, hanem a mellé tálalt coleslaw keltette fel a figyelmét – hogy miért, arra a videóból választ kaphattok! 

felzabaltuk-new-yorkot-lobster-roll
(Fotó: Tobak Botond)

A legautentikusabb sörkorcsolya

Ha azt mondjuk, hogy sörkorcsolya, akkor a legtöbben a sós mogyoróra, a sörkiflire vagy valamilyen könnyen elrágható sós nasira gondolnak. A Rudy’s Bar & Grillnél azonban ennél nagyobb tétben játszanak! 😀 Az átlag éttermi árhoz képest meglehetősen olcsó sör mellé itt alapból jár egy egyszerű ketchupos-mustáros hot dog is. Igaz, nem árt külön jelezni a rendelésnél, hogy igényt tartotok rá, mert nem csapják oda minden korsó mellé automatikusan. Nektek mennyi csúszna le belőle egy sörözős estén? 

Másfél dolláros pizzaszelet… ami nem is 1,50 dolcsi?! 

Igazi budget meal a másfél dolláros pizzaszelet, ami Manhattanben majdnem minden második utcasarkon ott figyel. De vigyázat, az 1,50 dolláros ár nincs kőbe vésve, Boti is simán „túllépte” a keretet azzal, hogy nem a sima sajtos verzióra csapott le. Ennél olcsóbban viszont tuti nem találni pizzát a Nagy Almában, és az árához képest meglepően kellemes élmény volt a ropogós aljú, New York style pizza. Ha nem hiszitek, katt a videóra és győződjetek meg róla a saját szemetekkel! 

Üdv a bagelparadicsomban! 

Igaz, hogy a Felzabáltuk New Yorkot! első részében is feltűnt már a híres kör alakú, középen lyukas szendvics, de Botiék a városban cirkálva egy még izgalmasabb helyet találtak. A Bagel Pub pultjában hosszasan sorakoznak a választható sajtkrémek, akárcsak egy fagyizóban: a natúrtól a csípősön át egészen a gyümölcsösig mindenféle ízben elérhetőek. Persze további feltételből sincs hiány, és még a bagelt is te választhatod ki, így igazi „csináld magad” élmény a rendelés. Ne lepődjetek meg, ha a végén rákérdeznek arra, hogy megpirítsák-e a bucit – Boti szerint ez a lépés egészen új szintre emeli a bagel-feelinget, úgyhogy ha épp erre jártok, ne hagyjátok ki! 

felzabaltuk-new-yorkot-bagel
(Fotó: Tobak Botond)

Jamaicától Japánig

Lévén New York a nemzetek olvasztótégelye, ebből a Felzabáltuk New Yorkot! epizódból sem maradhatott ki egy kis nemzetközi kitekintés. A Chelsea Market gigantikus kajafelhozatalából Boti egy jamaicai klasszikusra, a Big Tings jerk csirkéjére csapott le. Ez lényegében egy csirkés-rizses egytálétel, amit az intenzíven fűszeres pác tesz különlegessé. Jamaica után pedig jöhetett Japán: mit tippeltek, a hatalmas, háromszög alakúra formázott sushi, más néven az onigiri, vagy a forró ramen leves jött be jobban Botiéknak? A videóból ez is kiderül! 

felzabaltuk-new-yorkot-jerk-csirke
(Fotó: Tobak Botond)

A világ leghíresebb marhaszegyes szendvicse

Ha minimálisan is érdeklődtök a gasztronómia iránt, és az elmúlt éveket nem egy barlangban éltétek le, akkor bizonyára ismerősen cseng a Kat’z Deli neve. Igen, ez az a több mint 100 éve működő étterem New Yorkban, ahol nem kérdés, mit kell enni – pastramit! A hely ikonikus fogása a marhaszegyes szendó, ami nincs túlbonyolítva: két szelet mustárral megkent rozskenyér közé pakolnak gigantikus mennyiségű húst. Nem ritka, hogy az épülettömb sarkáig kígyóznak a sorok, de ha valahol, itt megéri türelmesnek lenni. Boti egyenesen élete legjobb marhaszegyének kiáltotta ki a híres New York-i pastramit! Nemcsak az íze, de az ára is borsos kissé, cserébe viszont akkora adag, hogy ketten is simán jóllakhattok egy szendviccsel.

felzabaltuk-new-yorkot-pastrami
(Fotó: Tobak Botond)
Ha kíváncsiak vagytok, milyen különlegességeket kóstolt még Boti a Nagy Almában, akkor csekkoljátok a Felzabáltuk New Yorkot! 1. részét is a Street Kitchen Youtube-csatornáján!

Ha tetszett a Felzabáltuk New Yorkot 2. rész: a világ leghíresebb szendvicsei cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!