Aki nem szeret otthon főzni, de az otthon ízeiről sem mondana le, annak egyértelműen a kifőzdék és menüzők jelentik a megoldást hétfőtől péntekig. Hétvégén aztán ott a mama: addig viszont irány a Mama’s Canteen!

Menüző, de modern stílusban
A retró kifőzdék hangulata sajnos sokszor elég kiábrándító, amit Horváth Bence is gyakran tapasztalt Budapest-szerte. Bence több fronton is kapcsolódik a vendéglátáshoz, és az évek során elleste, mi kell ahhoz, hogy egy hely sikeres legyen. A tapasztalatai nyomán csapatával együtt megálmodott egy olyan ebédelős helyet, ami fiatalos és modern, de ízekben nem flancol. A Mama’s Canteen laktató egytálételeket és frissensülteket kínál, újhullámos és tradicionális ételek formájában.

A menü naponta változik, de van, ami fix: minden minőségi, igényes és friss alapanyagokból készül, jól bevált, ízletes receptek alapján. Nem spórolnak az adagokkal, és a tálalásra is fordítanak figyelmet. Így egy másodpercig sincs „olcsó” érzése az étkezésnek, holott az árak kifejezetten alacsonyak – amit viszont kapunk érte, az magas színvonalú. A tálalás eleve elviteles papírtálakban történik, de érdemes leülni a napsütötte asztalok egyikéhez. Se kajaszag nincs, se tolongás: a tágas, világos térben igazi kikapcsolódás lesz az étkezés – a makulátlan hely mellett pedig az ízek is nagyon rendben vannak.
Rántva minden jobb!
A rántott húst és a rántott sajtot helyben, frissen panírozzák és tálalás előtt sütik aranybarnára. Ezáltal csak úgy roppan a bunda a szaftos húson és az olvadt sajton! A grillzöldség köret mégis kicsit egészségesebb irányba viszi a bő olajban sült feltéteket. Ez nagy favorit egyébként a Mama’s Canteen konyháján: lehet, hogy a nagyinak is gyakrabban kéne készítenie krumplipüré helyett?!

BBQ csirkeszárny rizzsel
A nagyis vonalról elmozdulva az aktuális kínálatban BBQ csirkeszárnyat is kóstoltunk. Az utóbbi időben egyre jobban szeretem ezt a húsrészt, és a Mama’s Canteen szakácsai nagyon szuper mázat dobtak hozzá össze. Édeskés és füstös, de természetesen összhatásban sós: tökéletes kiegészítő hozzá a natúr rizs és esetleg egy friss sali vagy savanyúság.

Pásztorpite by Mama’s Canteen
Az egyszer már említett krumplipüré sem hiányzott a napi kínálatból, de pásztorpite formájában mégsem a tipikus nagyis verzióhoz volt szerencsénk. A pásztorpite ugyanis egy zöldséges, darált húsos ragu és krumplipüré rétegezve, majd megsütve. Az SK oldalán is találtok receptet, ami egyébként nagyon hasonlít a Mama’s Canteen verziójához.

Mac and cheese
Aki végképp nem tud dönteni, mit egyen, az egy tésztával nem tud melléfogni. Pláne nem egy szupersajtos, lágy, krémes mac and cheese-zel! Egy céklát kértünk mellé, ami remek döntésnek bizonyult.

Leves és sütik
A Mama’s Canteen rusztikus jellegű francia hagymalevese is bejött, a sütik közül pedig legközelebb tuti, hogy egy mákos gubát vagy répatortát kóstolok.

Az édességek mellett viszont az italokról is érdemes szót ejteni: a saját dzsúzok és a kombucha is jó választás az étkezés végén.
Ár-érték arányban hibátlan
Ugyan mindig arra bátorítunk mindenkit, hogy merjen otthon főzni, a Mama’s Canteen menüje remek alternatíva azokra a hétköznapokra, amikor egyszerűen taszít a konyha. A heti ajánlat két fogása 2490 forintba kerül, míg a desszertek 990-1290 forintért kaphatóak. A további ajánlatok egyedi árakon pörögnek, de egyiknél sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. A 13. kerület környékén élőknek és dolgozóknak így egy igazi mentsvár lehet a Mama’s Canteen, ahonnan vacsira vinni a kedvencünkből plusz egy adagot, vagy akár reggelizni érkezni is ér!

Cím: 1133 Budapest, Bessenyei utca 8.