A marcipán egy különleges alapanyag, sokan csak figuraként ismerik, hiszen ez a legnépszerűbb formája. Pedig ennél sokkal többről van szó – süteményekben is remekül érvényesül, és érdemes rá úgy tekinteni, mint egy sokoldalú alapanyagra. Összegyűjtöttünk hat sütit, amik tökéletesen bizonyítják ezt.
Marcipános muffin
A muffin nagy előnye, hogy bármivel jól kijön – a marcipánnal pedig igazi aduász. Szépen belesimul a tésztába, és minden falatba csempész egy kis mandulás édességet. Ha van egy kis türelmed, és nem fogy el azonnal, a tetejét is feldíszítheted marcipánnal – így kívül-belül marcipános lesz!

Meggylekváros-marcipános falatok
Ez az a süti, amit tényleg öt perc alatt összedobhatsz, mégis úgy néz ki, mintha órákig pepecseltél volna vele. Nem kell hozzá semmi extra, pont ez a titka – egyszerű, mégis különleges. A meggy savanykás frissessége és a marcipán lágy édessége tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást.

Nugátos-pisztáciás marcipánbonbon
A pisztáciamániának továbbra sincs vége, így két legyet üthetsz ezzel a bonbonnal: a marcipán- és a pisztáciarajongók számára is igazi telitalálat lesz. Egy pohár bor mellé tökéletes választás – elegáns, édes lezárása lehet egy hangulatos, romantikus estének.

Narancsos-marcipános csigák
A kakaós csiga a csigák királya, de ha egyszer kipróbálod a narancsos-marcipános verziót, lehet, hogy hamarosan trónfosztás lesz. Már az illata is képes felébreszteni egy álmos hétfő reggelen.

Marcipános-lekváros linzer
A linzer, amit a nagymama is készíthetne… ha szeret kísérletezni. Néha megéri csavarni egyet a klasszikus recepten, például marcipánt tenni a lekvár mellé. Így a jól ismert süti még különlegesebb lesz, miközben megőrzi a hagyományos ízek hangulatát.

Gesztenyés marcipános meggyes rétes
Ez a rétes a klasszikus formát új szemszögből mutatja meg. Három karakteres íz – gesztenye, marcipán és friss meggy – találkozik egy falatban, és együtt valami olyan kombót alkotnak, amit nem lehet nem szeretni.
