Hirdetés

Két újabb Michelin-csillag Budapestnek: csillagos a Salt és az Essencia is

Mézeskalácsszendvics

A legédesebb szendvics a világon

Mikulás keksz

A nagyszakállú kedvence
Hirdetés

Két újabb Michelin-csillag Budapestnek: csillagos a Salt és az Essencia is

Hirdetés
Két újabb Michelin-csillagos étteremmel gazdagodott Budapest! Csillagot kapott az Essencia és a Salt étterem is, két csillag viszont sajnos elveszett.
Hirdetés

Az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetősége a Michelin-ellenőröknek a tesztelésre, így tavasszal nem jelent meg a Main Cities of Europe nevű kiadvány, amiben a Budapesttel kapcsolatos Michelin-ajánlások helyet kapnak. (Azért csak Budapest, mert más magyar városban a Michelin nem tesztel.)

A Salt séfje Tóth Szilárd. Fotó: Mudra László

Így kissé megkésve, csak ma derült ki, hogy két újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot. Csillagos lett többek között a Tóth Szilárd vezette, szatmári ízeket képviselő Salt étterem, ami alapjaiban értelmezte újra a magyar konyhát, és a magát portugál-magyar étteremként definiáló Essencia, ami Tiago Sabarigo, a Costes volt séfje és felesége, Éva Sabarigo közös étterme. Mindkét éttermet kipróbáltuk már, nekünk is nagyon tetszettek. A Saltról ebben, az Essenciáról pedig ebben a cikkünkben olvashattok. 

Az Essencia csapata. Fotó: Kalas Györgyi

A Salt volt talán az egyetlen olyan hazai étterem, ami a járvány után azonnal újra teltházzal üzemelt. Eddig sem volt könnyű bejutni, de ezek után valószínűleg még nehezebb lesz. Nemrég nyílt meg a Salt kistestvére, a Solid, erről is írtunk nektek. Aki nem tud bejutni a Saltba, vagy nem akarna egy teljes menüt végigenni, annak bátran ajánljuk!

Hat másik éttermet is ajánlanak

Szerepelnek még a kiadványban a Babel, a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és a Stand éttermek, ezek tehát mind megőrizték a Michelin-csillagot, ezzel a budapesti Michelin-csillagos éttermek száma hétre nőtt. Viszont az Onyx, ami Közép-Európában elsőként szerzett két Michelin-csillagot, már nem szerepel a kiadványban. Az Onyx irányváltásáról, illetve jövőbeni terveiről ebben a cikkünkben olvashattok. A Michelin Guide további magyar éttermeket is ajánl, bekerült a listára a Hoppá! Bisztró, a Felix (itt főz az Onyx korábban két csillagot szerzett séfje), a Stand25 (cikkünk itt), a nemrég megnyílt Spago by Wolfgang Puck, Rácz Jenő új étterme, a Rumour és a Pasztell is.

A Michelin Guide szerint Budapestnek dinamikus, figyelemre méltó a gasztronómiája, és az éttermek nemcsak fantasztikus ételeket kínálnak, hanem a magyar konyhára és tradíciókra is odafigyelnek.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?