Persze a legkirályabb, ha a tűzforró lakás vagy iroda helyett valamelyik tengerparton sütteted a hasad, de ne csüggedj, ha éppen nem jön össze. Ez a magazin ugyanis nemcsak egy receptgyűjtemény, hanem egy igazi ízutazás. Beröffentettük a kreatív motorokat, és beletúrtunk a Mediterráneum éléskamrájába: tapasok, tészták, arancinik, paellák, és persze a jó öreg souvlaki – úgy válogattuk őket, hogy minden falatban ott legyen egy kis nyár.
Ahol a társaság a legfőbb hozzávaló
Miért pont mediterrán? Nemcsak a brit tudósok, hanem a Chatgpt is megmondta, hogy a magyarok körében a legkedveltebb úti célok ebben a térségben találhatóak. Ha éppen nem nyaralsz, attól még a déli ízeket, színeket, illatokat becsempészheted a mindennapokba! Persze a mediterrán gasztronómiáról elsőre a pizza–tapas–gyros hármasa ugrik be mindenkinek, de ezen bőven túlmutatunk: libanoni lakoma, délfrancia elegancia, spanyol pezsgés, olasz szenvedély, görög vendégszeretet – ezek az ízek sztorikat mesélnek, és az asztal köré gyűjtik az embereket. Mert itt a legfontosabb hozzávaló a társaság. A magazinban az autentikus fogásokon túl mediterrán ihletésű levesek, rizses kaják, egytálételek, saláták is helyet kaptak.

Grillre fel, akár kint, akár bent
A nyár egyik legjobb része? Egyértelműen a kerti grillezés! Mikor felszáll a füst, izzik a faszén, először érzed meg a sült hús illatát, és közben a háttérből beszűrődnek a baráti csevej hangjai, akkor tudod, hogy jó helyen vagy. Ebben a magazinban kimaxoljuk a kinti sütögetés élményét, és olyan recepteket hozunk, amikkel könnyen te lehetsz a grillmester a társaságban. De mi van, ha elromlik az idő, vagy csak egyszerűen nincs kerted? Semmi para! A magazinban olyan recepteket is találsz, amiket simán összedobhatsz egy kontaktgrillen, otthon, a négy fal között is.

Édes élet
Fogj egy jeges italt, dőlj hátra a nyugágyban, és csinálj úgy, mint az olaszok: élvezd a sziesztát – egy kis édességgel megspékelve. A magazin édes szekciója tele van klasszik itáliai sütikkel, villámgyors, fagyigép nélkül is könnyedén összedobható jeges desszertekkel, olyan fügés-barackos finomságokkal, amik szinte maguktól elfogynak. Tuti tipp: hoztunk egy tökéletes, olívaolajos piskóta alapreceptet, és egy piskótakorongból egyenesen háromféle sütit készítettünk! Nem hiszed? Járj utána a magazinban!

A Street Kitchen nyári magazinja elérhető az újságárusoknál, a szupermarketekben, a benzinkutakon, valamint az SK Shopban. Csapj le rá!