A héten kezdődik a nyár talán legjobban várt fesztiválja, ami nemcsak a magyarokat, hanem a külföldi közönséget is évről évre megmozgatja. Nem csoda, hiszen a Sziget mindig próbálja magát felülmúlni, legyen szó előadókról, programokról, installációkról vagy ételekről. A Szigeten a fesztiválozók olyan világszínvonalú produkciókat leshetnek meg, mint Charli XCX, Shawn Mendes, Nelly Furtado, Post Malone, Kid Cudi, Chappell Roan és még sokan mások.
Na de mit lehet enni bulizás közben?
A Sziget bőséges ételkínálattal csábítja az érdeklődőket idén is! A fesztivál mindig híres volt hatalmas választékáról, de idén magasabb szintre lépnek, ugyanis a rendezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az ételudvarokban még bőségesebb kínálat legyen. De mit is jelent ez pontosan? Ázsiai, magyar, amerikai, olasz és más-más nemzetközi konyhák várják a fesztiválozókat, akik minőségi éttermek, food truckok és bisztróhelyek kitelepülői közül válogathatnak szerte a Hajógyári-sziget területén.
A Szigeten tényleg minden helyzethez megtalálod majd a legjobb ételpárosítást. Kifulladásig ordítottad a kedvenc dalaid és szükséged lenne valamire, ami melengeti a torkod? Kanalazz egy adag rament a Ramenka kínálatából. Két színpad között bedobnál valami laktató finomságot? Harapj rá egy cuccos burgerre a Simon’s Burger kocsijából. Esetleg valami egészséges egytálételt majszolnál az árnyékban? Akkor próbáld ki a The Poke Bowl Bar ételeit!
Persze idén is különösen odafigyel a fesztivál az ételérzékenységekkel élők és a speciális étrendet követők kiszolgálására. Így a cukormentes, laktózmentes, gluténmentes és növényi alapú ételek fogyasztói is könnyűszerrel megtalálhatják a számukra tökéletes fesztiválmenüt.

Szigetes megoldások
Nem meglepetés, hogy 2025-ben is küldetése a Szigetnek a minél zöldebb működés. Ezt igazolja a készpénz nélküli fizetés, a repohár-rendszer és a Green Choice felirattal ellátott vendéglátóhelyek is. Az utóbbi állomások kiemelkedően teljesítettek a fenntarthatósági szintet nézve, így kiérdemelve ezt a megkülönböztetést. A Sziget hivatalos honlapján a kitelepülő helyeket fenntarthatóság szempontjából is rangsorolják, így érdemes előre lecsekkolni őket, ha tudatos és zöld döntést szeretnél hozni bulizás közben is.
Újabb remek hír, hogy az előző években bevezetett budget food koncepció is marad, ami annyit jelent, hogy minden egységnek kötelező legalább egy olyan főételt kínálnia, ami nem haladja meg a 3500 Ft-ot. Az ilyen árazású ételek általában kisebb adagok, vagy olcsóbban előállíthatóak. Viszont nincs ok a pánikra, mert ugyanolyan jól lehet velük lakni, sőt talán jobb megoldásnak is bizonyulnak, ha nem akarsz kajakómát kapni rögtön az első órában.
A héten kezdődik a nyár talán legjobban várt fesztiválja, ami nemcsak a magyarokat, hanem a külföldi közönséget is évről évre megmozgatja. Nem csoda, hiszen a Sziget mindig próbálja magát felülmúlni, legyen szó előadókról, programokról, installációkról vagy ételekről. A Szigeten a fesztiválozók olyan világszínvonalú produkciókat leshetnek meg, mint Charli XCX, Shawn Mendes, Nelly Furtado, Post Malone, Kid Cudi, Chappell Roan és még sokan mások.