A tegnapi Konyhafőnök kieső, Zolkó nélkül folytatódott a kékek elődöntős hete. A grúz konyha alapjait képezi többek között a bárányborda, a marhanyak, a borjúgerinc, a kecskegerinc, a juhtej, a savanyított zöldségek, mint például bébidinnye, bébipatisszon, bébicukkini és ecetes szilva, továbbá az aszalt gyümölcsök, mint áfonya, szilva, mazsola. A versenyzők az első feladatnál választhattak friss zöldségeket is, többek között cukkinit, paprikaféléket, céklaféléket, de akár gyümölcsökkel is dolgozhattak, például gránátalmával, citrusfélékkel, szőlővel, fügével, dióval vagy mogyoróval. A feladat célja egy grúz ihletésű, éttermi színvonalú főétel tálalása volt. Nem mindenkinek sikerült túl jól ez a kihívás.
Sárközi Ákos kiakadt Istvánra
A kékek séfje elégedetlen volt István tányérjával, így meglepő dolgot kért tőle: ott helyben újra kellett gondolnia a tálalását. Ákos a kóstolást követően azonban még inkább felhúzta magát. „Tálald ki ezt az ételt itt előttem, egy perced van!”
Gina elsírta magát
Az előző napi feladatban Gina kapta meg a zsűri elismerését, így előnyhöz juthatott. Hogy újra bizonyítani tudjon, kemény fába vágta a fejszéjét, a végeredmény láttán viszont mentora úgy érezte, tévedett versenyzőjével kapcsolatban.
„Hogy lehet így főzni?!” – Ákos elbizonytalanodott, hogy talán hiba volt továbbjuttatni Ginát, a kóstolásnál pedig a versenyző is sírva fakadt a kritikáktól.
A második főzésnél olyan, itthon különlegességnek számító olasz hozzávalók hevertek a pulton, amelyeket minden itáliai delikátban meg lehet találni. Az autentikus összeállításban volt többek között mortadella, crudo sonka, milánói szalámi, toszkán sonka, porchetta, jellegzetes parmezán sajtok, többféle mozzarella, tejtermékek és persze paradicsom minden mennyiségben. Ezeken túl friss bazsalikom, szebbnél szebb olívabogyók, kapribogyó, különböző rizottórizsek és egy helyi kalácsféle, a panettone állt a kék kötényesek rendelkezésére. A feladat ezúttal egy tésztaétel elkészítése volt.
Egy új hátráltatás is bevezetésre került, az olasz hagyományok és szokások ápolására: Varga Patrik az egyik versenytársát sziesztázni küldhette 10 percre. De mit ér egy speciális olasz pult Michelin-csillagos kéz nélkül? Így Rácz Jenő is találkozhatott Fördős Zé legendás, hátráltatós kártyáival, mielőtt a pultban találta volna magát! Ráadásul minden kék kötényes megtapasztalhatta, hogy milyen az, ha Rácz Jenővel dolgozhat, a séfnek ugyanis 2-2 percre mindenkinek segítő kezet kellett nyújtania.
Rácz Jenő két perc alatt az összes kék kötényes ételét megmentette
Zé tartogatott egy kis meglepetést zsűritársa számára: Jenőnek minden versenyzőnél két percet kellett eltöltenie a főzése közben. A séf élvezte, hogy minden kéket ötletekkel láthatott el és gyakorlati segítséget is nyújtott.
Zé lelket öntött Ákos versenyzőjébe
Az előző ételével Melanie felsült a zsűri előtt, érzelmeit pedig nem tudta visszafogni. Az előnyhöz jutott Patrik úgy gondolta, feszegeti ellenfele határait, és ezúttal ő ad okot versenytársának a sírásra, de Zé megmentette a helyzetet.
Ő a Konyhafőnök kieső
Végül Geri és Zoli álltak a a séfek előtt, Sárközi Ákos végül Radeczky Zolinak intett búcsút.
A versenyző két évig Oroszországban élt, ezért Stroganoff bélszínnel, borspürével és egy kefires palacsintával indult a Castingon. Bár munkájából adódóan fegyelmezett embernek tartja magát, alapjáraton mégis a lazaság jellemzi leginkább. Nem is csoda, hogy ételén kívül a szövegével is felkeltette a séfek figyelmét a válogatón, és megszerették a kék kötényes versenyzőt.
„Nagyon szomorú érzés volt leakasztani a kék kötényt, hiszen jóval többet szerettem volna elérni ebben a versenyben. Nagyon jó érzés volt kimozdulni a komfortzónámból, és nem egy nagy céget vezetni főnökként, hanem egy versenyzőként bent állni a pult mögött. A főzést természetesen szeretném folytatni és meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta Zoli.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!