Hirdetés

Beaver Café: tökéletes kávélelőhely és otthonos hangulat Balatonalmádiban

Egyszerű hagymaleves

Csak pár hozzávaló

Hópehely golyó

Finom falatok (nem csak) kicsiknek
Hirdetés

Beaver Café: tökéletes kávélelőhely és otthonos hangulat Balatonalmádiban

Hirdetés
Pontosan egy éve nyitott meg Balatonalmádiban egy nagyon kedves kis kávézó, ami hiánypótlónak számít a városban. A Beaver Caféba azonban nemcsak a minőségi kávé és a jó koktélok miatt járnak a vendégek, hanem a tulajdonos által teremtett jó hangulat miatt is.
Hirdetés

Czimmer Balázs amúgy nem balatoni, Hódmezővásárhelyről származik, innen a játékos név: Beaver (azaz hód) kávézó. Amikor ezt meghallottam, azonnal tudtam, hogy ez rossz hely biztosan nem lehet. Hát még amikor beléptem, és megláttam a kávézó közepén álló hatalmas, piros épített motort – pedig ha valami távol áll tőlem, akkor az a motoros világ. A hangulat és Balázs kedves hozzáállása viszont azonnal átjött. 

Fotó: Mudra László

Ahogy az is, hogy a Beaver egy igazi családi hely. A kávézót Balázs a testvérével együtt nyitotta, a motort apukája készítette dekoráció gyanánt, a belső dizájnért az anyukája, a grafikáért pedig a barátnője felelt. Mindenki beletette tehát a tudását, és az eredmény nem is maradt el: egy nagyon kedves hely született Almádiban, a Tulipán udvarban. Errefelé egyébként egész jó kis gasztrovilág alakul: itt található Veganeeta étterme, és itt nyit hamarosan új kirendeltséget a Szó ami Szó pékség és cukrászda is. 

Fotó: Mudra László

Balatonalmádi új hulláma

Balázs gyerekkorában sokat nyaralt Balatonalmádiban a nagyszüleinél, és egy ideje már fontolgatja, hogy ideköltözik. Mint ahogy azt is, hogy kávézót nyit. Végül két legyet ütött egy csapásra: megnyitotta ugyan a kávézót, de a Balaton mellett. A barista tanfolyamot amúgy Szegeden végezte, több versenyen is részt vett, és régóta nagy megszállottja a kávénak. A Beaverben azonban nem csak az újhullám megszállottjait várja, hiszen mindig egyszerre kétféle kávét tart – hogy a világos pörkölés hívei és a hagyományosabb ízek kedvelői is tudjanak kávézni nála. Az őrlőkben többnyire egy kevésbé visszafogottabb ízvilágú brazil kávét, és egy másik karakteresebb, savasabb specialty kávét találtok. A kínálat hetente változik, így a Beaver egyben arra is remek hely, hogy ismerkedjetek a kávék világával. Balázs a One Eleven pörkölővel dolgozik együtt. 

Fotó: Mudra László

Igazi beszélgetős hely lett a Beaver, nagyon jó hangulattal és szuper zenével, ahol a tulajdonos is mindig jelen van. Éppen ezért a helyiek is elég hamar ideszoktak. A Beaver aztán délután fokozatosan átalakul bárrá: Balázs ilyenkor kávé helyett long drinket kever. Nagyon széles a balatoni bor, a házi szörp és gyümölcslé kínálat. Egész nap el lehet tehát itt üldögélni.

Fotó: Mudra László

A Beaver nagy hiányt töltött be Almádiban, ahol nagy igény van az ilyen hangulatos helyekre az itt élők körében is. Nyáron pedig nem kérdés, hogy pörög a hely. Enni egyelőre nem sok mindent tudtok, főleg croissant szerepel a kínálatban (vajas, csokis és pisztáciás is, ami természetesen a legnépszerűbb), valamint mindennap másféle házi süti. Próbáljátok ki a Beavert, nemcsak nappal, hanem egy esti koktélra is! 


Beaver Café, 8220 Balatonalmádi, Baross Gábor u. 2.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?