Bár agyafúrt trükköket is kieszelhetünk, hogyan cselezzük ki a recepcióst, a legegyszerűbb mód mégis az egyenes: szóljunk, hogy a Blue Fox The Bar-ba érkeztünk koktélozni. Lássatok csodát, senki sem fog az utatokba állni, ti pedig megtapasztalhatjátok a prémium kategóriás luxust, amit a hotel bárja kínál.
Elegáns bár zero waste alapon
A Blue Fox kínálata nem egy hivalkodó, külsőségekre épülő menüsor.
„A korábban jellemző extra látványvilág és prezentációközpontú tálalás helyett mára a minimalista, elsősorban az ízekre koncentráló koktélok kerültek előtérbe. A világtrendek is egyértelműen azt mutatják, hogy fontos az átgondoltabb alapanyag-választás, a felelősségteljes felhasználás és a minél kevesebb pazarlás. A zero waste elvek megmutatkoznak az új koktéllap koncepciójában is, a bárcsapat célja az volt, hogy az italokba kerülő zöldség-gyümölcs alapanyagokat szinte teljes mértékben hasznosítani tudják” – osztotta meg az új, signature koktélok bemutatóján Szabó Ádám bármenedzser. Mint kiderült: a Blue Foxban a banánhéj sem a szemetesben, hanem miso-banánszirupban végzi!
9 koktél, 1000 íz
A széles itallapon természetesen az alap sörök, borok, pezsgők és rövidek, sőt felső kategóriás pálinkák is megtalálhatóak. Ez utóbbiak a Covid-járvány óta egyre népszerűbbek, mind a magyar, mind a külföldi vendégek körében.
Én viszont azt javasolnám, hogy HA MÁR egy ötcsillagos szálloda bárjába térünk be inni, ami amúgy a világ top 500-as listáján szerepel, vegyük a bátorságot, és a koktéllapról szemezgessünk! Augusztus közepe óta 9-féle signature koktél várja az alkoholra (különböző mértékben) szomjas szájakat. A 9 ital 3 blokkra osztható. Az elsőbe kerültek az enyhébb, „estindító” italok, míg a sort az igazán markáns ízű, magasabb alkoholtartalmúak zárják.
A menüt ITT találjátok, ha bővebben kíváncsiak vagytok rá, melyik koktél mit tartalmaz.
Ízlések és pofonok: bemutatnám, nekem blokkonként melyik volt a díjnyertes ital!
Mielőtt bárkiben felmerülne a kérdés, hogy lehet 9 koktélt irgalmatlan lerészegedés nélkül végiginni, annak elárulom a titkot: mindenből csak egy feles pohárnyi, kóstolóadagot kaptunk. A nagy koktélok „dísznek” voltak csupán, hogy profi képek készüljenek róluk. 🙂 Az utolsó trió azért még ilyen kis dózisban is keresztbe állította volna a szemünket – ha nem iszunk közben folyamatosan vizet és kóstolunk meg pár finom bar foodot. Nektek is ezt javaslom!
Az első blokk: Arrangement, Dill with it, No Thyme To Die
Bár a ginalapú, uborkavizes Dill with it fantasztikusan frissítő volt, én az édes ízekért még jobban rajongok. Így a trópusi ízvilágú, aperolos-rooibosos Arrangement vitte a prímet az első körben. A maracujának és a citrusoknak köszönhetően nem gejl, mégsem fanyar az összhatás. Az a fajta, amiből simán lecsúszik 2-3 kör, ha nem figyelünk, mert itatja magát. A No Thyme To Die titkos (007-es) esszenciája a bergamott, a vanília és egy csipet kakukkfű. A szóda viszont nekem nem volt összhangban az ízekkel – bár én a limonádét is csapvízzel szeretem. 😀
A második blokk: Go bananas, Mr White, Naked and Famous
Mitől mennek a banánok? Ananász, rum, házi készítésű banánszirup (igen, a héjból!), citrusfélék és misopaszta viszi előre a klasszik banános Daiquirit. Mégsem ezt, hanem a Mr. White fantázianévre hallgató, párolt kávélikőrös, vodkás, Chambord-habos italt rendelném újra. Ebből viszont egy is elég: mind alkoholtartalomban, mind ízeiben meglehetősen erős. A füstös, mezcalos Naked and Famous nekem túl pasis – bár, mint megtudtuk, már eléggé elmosódtak a határok a férfias és nőies italok között.
A harmadik blokk: Coffee Negroni, Popcorn Sour, Bloody Mary
Spoiler: életem eddigi legfinomabb Bloody Maryjét ittam a Blue Fox The Bar délutáni eseményén! Zsófi kolléganőm, aki elkísért ezen a dolgos hétköznapon, nagy Negroni-fanatikus, úgyhogy nála értelemszerűen az volt a befutó. Hidegen főzött kávélikőr, Campari és Antica Formula gondoskodik a komplex ízélményről. A Popcorn Sourt se szeretném szó (sour :D) nélkül hagyni: az újragondolt whisky sour kukoricawhiskyből készül, hogy a pattogatottkukorica-szirup a friss citrusokkal együtt tuti társra találjon benne.
Na de a Bloody Mary! Kellemesen pikáns, de nem egy csípős szósz-paradicsomlé-vodka kombó. Dehogy! A paradicsomlé fokhagymás-paprikás ízeit jalapeño paprikával, spanyol olajbogyóval és különböző fűszerekkel ötvözik. A végeredmény egy csodás „sós” koktél, ami a hűvösebb hónapokban különösen jó lélekmelegítő.
Randi vagy „mert megérdemled”
Az árai miatt nem fogom azt ajánlani, hogy buli előtti alapozgatáshoz ugorjatok be Budapest egyik legmenőbb hoteljébe. Évfordulós koccintásra vagy első randira viszont lenyűgöző mind a helyszín, mind az italkínálat! Fogyasszatok felelősséggel, és látogassatok el ide a hét bármely napján. Facebookon követhetitek, milyen esemény van éppen, dj pörgeti fel az amúgy is magával ragadó hangulatot. Vigyázat, élőzene mellett még jobban csúsznak a koktélok!
Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 7–8.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!