idegesítő hangú rovarokkal. A fagyiba főzés viszont valószínűleg kevesek fejében fordult meg – de nem senkiében! Pálfi Attila, a Vitorlás Fagyizó cukrásza elmesélte, hogy az egység legújabb bizarr finomságának alapgondolata bizony innen indult.

Na persze nem lehet mindenféle kígyót-bogarat enni Európában, úgyhogy finomított (szó szerint is) a sztorin, és a szúnyog helyett a szöcske távoli rokona, a tücsök felé fordult.
Nem kezdő az őrült ízekben
A Vitorlás Fagyizó nem először lepte meg a vendégeket extravagáns ízekkel: az ikonikusnak mondható sajtos-tejfölös lángosfagyijuk díjat is nyert már korábban. Nem lepődnék meg, ha a Ciripella is bezsebelne a közeljövőben valamilyen elismerést, ugyanis nemcsak sokkolóan bizarr, de kifejezetten ízletes is.
@felzabaltuk_sk Kipróbáltuk a Vitorlás Fagyizó tücskös fagyiját. #felzabaltuk #streetkitchen #fyp #foryour ♬ eredeti hang - Felzabáltuk!
Ilyen ízű a Vitorlás Fagyizó tücsökfagyija
A Ciripella alapja egy mennyei, karamellás-csokis-mogyorós fagyi, ami önmagában is megér egy kóstolást, de ha már lehet rá kérni egy kis extra karamellizált tücsköt, miért is ne (t)ennénk? Minden fejben dől el – tartja a mondás, és ez a tücskös fagyi esetében hatványozottan igaz.

A látvány ugyan nem éppen étvágygerjesztő, de annál polgárpukkasztóbb és figyelemfelkeltőbb. Ízekben viszont ne számítsatok hatalmas robbanásra: némi roppanós textúrát és egy leheletnyi szotyis vibe-ot adnak hozzá az ehető rovarok.
Storytime: anyukám mesélte, hogy anno gyerekként szintén volt „szerencséje” sült tücsköt kóstolni, mert a társaság fiú tagjai kitalálták, hogy jó muri lenne gyufával megpörkölni szegény levadászott egyedeket. Ő is napraforgómag-imitátorként emlékezett a szokatlan csemegére, így az én fejemben is ez járt, miközben ropogtattam. Máris kevésbé volt gyomorforgató – aki kételkedik magában, hogy meg meri-e kóstolni, gondoljon erre! 😀
Minden fagyi fantasztikus
A Vitorlás Fagyizóban minden klasszikus ízt, sőt paleo- és vegán fagyikat is kóstolhattok, nem kell a formabontó felé kacsintani, ha nem akartok. A tejmentes, gyümölcsös sorbet-k nagyon mutatósak voltak: az operatőröm, Bence szerint a mangó világbajnok. A hagyományos puncson vagy a vanílián is látszik, hogy minőségi, igényes alapanyagokból készültek, természetes a színük, nem élénkpink vagy -sárga árnyalatban rikítanak.
Én legközelebb is szívesen nyalnám a lángosfagyit vagy a Ciripellát is – ugyan lehet, hogy a lelki békém érdekében a tücsökszórat nélkül.
