Csokis süti receptek

Csokispiskótatekercs

Csokis piskótatekercs

Hozzávalók
A piskótához
75 g
liszt
15 g
holland kakaópor
2 g
sütőpor
1 csipet
5 db
tojás
170 g
cukor
50 ml
tej
A csokikrémhez
200 g
étcsoki
50 ml
ír krémlikőr
A csokiforgácshoz
200 g
étcsoki
A vaníliás krémhez
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
Az összerakáshoz
kb. 20 szem málna
200 ml
tejszín
(30%-os)

Elkészítés

A csokis piskótatekercs elkészítéséhez a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét elkezdjük felverni, majd amikor elkezd kifehéredni a hab, hozzáadjuk a cukor felét, és kihabosítjuk, de nem kell törős, kemény habot kapnunk. A tojássárgájákat a cukor másik felével szintén kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a tejet.

A lisztes keverék és a fehérjehab felét a sárgájához adjuk, és átkeverjük. Jöhet bele a lisztes keverék másik fele, átkeverjük, majd az egészet fellazítjuk a maradék fehérjehabbal. Sütőpapíros, nagy méretű tepsire (kb. 35x45 cm) simítjuk a masszát, és 170 fokos sütőbe toljuk 18-20 percre.

A csokikrém

Közben a csokikrémhez a tejszínt felmelegítjük, és ráöntjük az összetördelt csokira vagy csokipasztillára, és hozzáöntjük a krémlikőrt is. Mikor felolvadt a csoki, átkeverjük a csokikrém alapját, majd hűtőbe dobjuk 1 órára. 

Mikor megsült a piskóta, még melegen egy konyharuhát rakunk rá, és feltekerjük. 

A csokiforgács

A csokiforgácshoz a csoki háromnegyedét megolvasztjuk vízgőz fölött egy tálban, majd levesszük a gőzről, és belekeverjük a maradék csokit. Mikor felolvadt az egész, elsimítjuk egy sütőpapíron és feltekerjük a papírt, majd hűtőbe rakjuk a csokidíszt.

A vaníliás krém

A vaníliás krémhez a mascarponét kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát. A hűtőből kivesszük a csokikrém alapját és robotgéppel, magas fokozaton kissé kihabosítjuk, vigyázzunk, ne keverjük túl, mert könnyen darabossá válhat. 

A csokikrém háromnegyedét rákenjük a kitekert piskótalapra, erre jön a mascarponekrém szintén háromnegyede, majd rádobjuk a málnának kb. a felét, és feltekerjük a piskótát. A megmaradt kétféle krémet összekeverjük, és megkenjük vele a piskótatekercset.

csokis piskótatekercs
Csokis piskótatekercs feltekerése

A csokidíszről letekerjük a sütőpapírt, és az így kapott csokidarabokkal kidíszítjük a tekercset. A maradék málnát a tetejére rakjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük, így jobban összeérnek az ízek, és könnyebben is szeletelhető majd a tekercs.

csokis piskótatekercs
Csokis piskótatekercs

Előkészítés: 35 perc
Hűtés: 60 perc
Összeállítás: 20 perc
Összesen: 115 perc + 1-2 óra pihentetés

Még több piskóta:

Epres-pudingos piskóta
Citromos piskóta
Cseresznyés piskóta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Készítsd el te is ezt a remek piskótatekercset Valentin-napra vagy bármikor máskor - akár magadnak is!

Hozzávalók

1 tekercshez
A piskótához
75 g
liszt
15 g
holland kakaópor
2 g
sütőpor
1 csipet
5 db
tojás
170 g
cukor
50 ml
tej
A csokikrémhez
200 g
étcsoki
50 ml
ír krémlikőr
A csokiforgácshoz
200 g
étcsoki
A vaníliás krémhez
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
Az összerakáshoz
kb. 20 szem málna
200 ml
tejszín
(30%-os)

A csokis piskótatekercs elkészítéséhez a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét elkezdjük felverni, majd amikor elkezd kifehéredni a hab, hozzáadjuk a cukor felét, és kihabosítjuk, de nem kell törős, kemény habot kapnunk. A tojássárgájákat a cukor másik felével szintén kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a tejet.

A lisztes keverék és a fehérjehab felét a sárgájához adjuk, és átkeverjük. Jöhet bele a lisztes keverék másik fele, átkeverjük, majd az egészet fellazítjuk a maradék fehérjehabbal. Sütőpapíros, nagy méretű tepsire (kb. 35x45 cm) simítjuk a masszát, és 170 fokos sütőbe toljuk 18-20 percre.

A csokikrém

Közben a csokikrémhez a tejszínt felmelegítjük, és ráöntjük az összetördelt csokira vagy csokipasztillára, és hozzáöntjük a krémlikőrt is. Mikor felolvadt a csoki, átkeverjük a csokikrém alapját, majd hűtőbe dobjuk 1 órára. 

Mikor megsült a piskóta, még melegen egy konyharuhát rakunk rá, és feltekerjük. 

A csokiforgács

A csokiforgácshoz a csoki háromnegyedét megolvasztjuk vízgőz fölött egy tálban, majd levesszük a gőzről, és belekeverjük a maradék csokit. Mikor felolvadt az egész, elsimítjuk egy sütőpapíron és feltekerjük a papírt, majd hűtőbe rakjuk a csokidíszt.

A vaníliás krém

A vaníliás krémhez a mascarponét kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a vaníliaaromát. A hűtőből kivesszük a csokikrém alapját és robotgéppel, magas fokozaton kissé kihabosítjuk, vigyázzunk, ne keverjük túl, mert könnyen darabossá válhat. 

A csokikrém háromnegyedét rákenjük a kitekert piskótalapra, erre jön a mascarponekrém szintén háromnegyede, majd rádobjuk a málnának kb. a felét, és feltekerjük a piskótát. A megmaradt kétféle krémet összekeverjük, és megkenjük vele a piskótatekercset.

csokis piskótatekercs
Csokis piskótatekercs feltekerése

A csokidíszről letekerjük a sütőpapírt, és az így kapott csokidarabokkal kidíszítjük a tekercset. A maradék málnát a tetejére rakjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük, így jobban összeérnek az ízek, és könnyebben is szeletelhető majd a tekercs.

csokis piskótatekercs
Csokis piskótatekercs

Előkészítés: 35 perc
Hűtés: 60 perc
Összeállítás: 20 perc
Összesen: 115 perc + 1-2 óra pihentetés

Még több piskóta:

Epres-pudingos piskóta
Citromos piskóta
Cseresznyés piskóta

Ha tetszett a Csokis piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept