Hozzávalók
A piskótához
- 3 db tojás
- 70 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 75 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
A pudingos réteghez
- 500 g eper
- 100 g cukor
- 500 ml tej
- 60 g vaníliapuding-por
A díszítéshez
- 200 ml tejszín
- 1 ek porcukor
- 50 g csoki
Hozzávalók
A piskótához
- 3 db tojás
- 70 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (10 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 75 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
A pudingos réteghez
- 500 g eper
- 100 g cukor
- 500 ml tej
- 60 g vaníliapuding-por
A díszítéshez
- 200 ml tejszín
- 1 ek porcukor
- 50 g csoki
A pudingos piskóta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval egy keverőtálba vagy egy robotgép üstjébe tesszük, és kihabosítjuk. A folyamat így némileg hosszadalmasabb, de egyszerűbb is. Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd beleszórjuk a stabil habba, és elkeverjük benne. Az így kapott masszát egy tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A piskótát a formában hagyjuk lehűlni, mert ha kiszednénk a formából, a krémes rész lefolyhatna.
A pudingos réteghez az epret megtisztítjuk, majd az egyik felét felkockázzuk, a másik felét pedig a cukorral és 400 ml tejjel egy gyorsforralóba tesszük, és összefőzzük. A tejben felpuhult epret egy botmixerrel összezúzzuk, majd a pudingport kikeverjük a visszamaradt tejjel, és az epres alapot besűrítjük vele. Folyamatosan kevergetjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a félretett, felkockázott epret is. Hagyjuk néhány percet hűlni, majd a piskótára öntjük, és elsimítjuk. Az így kapott tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
Díszítésképpen a tejszínt elkezdjük kihabosítani, majd félidőnél a porcukrot is beletesszük, és így verjük kemény habbá. A habot ízlés szerint a tetejére tesszük, és kevés csokoládét reszelünk a pudingos piskóta tetejére.
- Sütési idő: 40 perc
- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Összesen 75 perc
- Dermesztés: 3 óra
Ha tetszett az epres-pudingos piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!