Hirdetés

Epres-pudingos piskóta

Hozzávalók

1
18 cm-es tortaformához
+

A piskótához

5 db tojás
90 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
100 g liszt
6 g sütőpor

A pudingos réteghez

500 g eper
100 g cukor
500 ml tej
60 g vaníliapuding-por

A díszítéshez

200 ml tejszín
1 ek porcukor
50 g csoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres-pudingos piskóta

Ha gyors desszertről van szó, ami nem igényel rutint, akkor a pudingpor mindig segítségünkre van. Persze nem ezzel fogadnánk az angol királynőt egy délutáni tea mellé, de kellemes uzsonna lesz belőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm-es tortaformához
+

A piskótához

5 db tojás
90 g cukor
10 g vaníliás cukor
1 csipet só
100 g liszt
6 g sütőpor

A pudingos réteghez

500 g eper
100 g cukor
500 ml tej
60 g vaníliapuding-por

A díszítéshez

200 ml tejszín
1 ek porcukor
50 g csoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pudingos piskóta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval egy keverőtálba vagy egy robotgép üstjébe tesszük, és kihabosítjuk. A folyamat így némileg hosszadalmasabb, de egyszerűbb is. Közben a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd beleszórjuk a stabil habba, és elkeverjük benne. Az így kapott masszát egy tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A piskótát a formában hagyjuk lehűlni, mert ha kiszednénk a formából, a krémes rész lefolyhatna.

A pudingos réteghez az epret megtisztítjuk, majd az egyik felét felkockázzuk, a másik felét pedig a cukorral és 400 ml tejjel egy gyorsforralóba tesszük, és összefőzzük. A tejben felpuhult epret egy botmixerrel összezúzzuk, majd a pudingport kikeverjük a visszamaradt tejjel, és az epres alapot besűrítjük vele. Folyamatosan kevergetjük, majd félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a félretett, felkockázott epret is. Hagyjuk néhány percet hűlni, majd a piskótára öntjük, és elsimítjuk. Az így kapott tortát hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

Díszítésképpen a tejszínt elkezdjük kihabosítani, majd félidőnél a porcukrot is beletesszük, és így verjük kemény habbá. A habot ízlés szerint a tetejére tesszük, és kevés csokoládét reszelünk a pudingos piskóta tetejére.

Epres-pudingos piskóta
Epres-pudingos piskóta
  • Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Összesen 75 perc
  • Dermesztés: 3 óra

Ha tetszett az epres-pudingos piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?