Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

A spanyolok kedvenc édessége: churros csokiöntettel

Hozzávalók

4
személyre
+

A churroshoz

12 dkg puha vaj
½ tk só
15 dkg liszt
2 db tojás
2 ½ dl víz
étolaj a sütéshez
fahéjas cukor a meghempergetéshez

A csokiöntethez

2 tk kukoricakeményítő
5 dl tej
12 dkg csokoládé
3 ek barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
2 ek cukrozatlan kakaópor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A spanyolok kedvenc édessége: churros csokiöntettel

Régi nagy kedvencünk a churros, ha Barcelonában járunk tuti nem hagyjuk ki. Dél-Amerikában egyébként a töltött változat a népszerűbb, a spanyolok viszont ezt a vékony, csokiszószba mártogatott verziót preferálják. Egy olajban kisütött égetett tésztáról van szó, amit illik fahéjas cukorba hempergetni. Autentikus recept következik!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

A churroshoz

12 dkg puha vaj
½ tk só
15 dkg liszt
2 db tojás
2 ½ dl víz
étolaj a sütéshez
fahéjas cukor a meghempergetéshez

A csokiöntethez

2 tk kukoricakeményítő
5 dl tej
12 dkg csokoládé
3 ek barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
2 ek cukrozatlan kakaópor
Bevásárlólistához adom

A vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a massza el fog válni az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit átforgatva hagyjuk hűlni 2 percig, majd egyesével belekeverjük a tojásokat is. A végeredmény egy lágy, úgynevezett égetett tészta lesz − hasonló a képviselőfánk vagy profiterol alapjához. A kész tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és 10−12 centi hosszú rudakat nyomkodunk belőle közvetlenül a 170 fokos, bő olajba, és szép aranybarnára sütjük őket. A kisült churrosokat még melegen fahéjas cukorba forgatjuk.

churros.jpg

A csokiöntethez a keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben. A maradék tejet kis lábosba tesszük, és alacsony láng felett felolvasztjuk benne a darabokra tört csokoládét. A csokis tejhez adjuk a keményítős tejet, a kristálycukorral, a fahéjjal, a sóval és a kakaóval ízesítjük. Majd közepes lángon 15 percig főzzük (amíg besűrűsödik). Még forrón mártogassuk bele a churrost, úgy az igazi!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások