Hirdetés

Áfonyás jégkrémtorta

Hozzávalók

1
21 x 11,5 cm-es kenyérformához
+
300 g fagyasztott áfonya
100 g cukor
2 db citrom reszelt héja
500 g túró
150 ml tejföl
1 tk vanília kivonat
12 db babapiskóta

A díszítéshez

50 ml habtejszín (elhagyható)
1 marék friss áfonya
1 db citrom reszelt héja
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Áfonyás jégkrémtorta

30 fok felett egy olyan recepthez már nem is kell különösebb magyarázatot fűzni, aminek a nevében egyszerre szerepel az „áfonya” és a „jégkrém” szó. Egy olyan fantasztikus desszert született itt most meg, amit egész évben imádni fogtok, de a hőségriadó sújtotta hetekben akár még életeket is menthet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
21 x 11,5 cm-es kenyérformához
+
300 g fagyasztott áfonya
100 g cukor
2 db citrom reszelt héja
500 g túró
150 ml tejföl
1 tk vanília kivonat
12 db babapiskóta

A díszítéshez

50 ml habtejszín (elhagyható)
1 marék friss áfonya
1 db citrom reszelt héja
Bevásárlólistához adom

Az áfonyát 50 gramm cukorral és egy citrom reszelt héjával sűrűre főzzük. Ha nem akar besűrűsödni, akkor 1 csapott evőkanál keményítővel segíthetünk rajta. Félretesszük, amíg szobahőmérsékletűre hűl.
A túrót a tejföllel, egy citrom reszelt héjával, 50 gramm cukorral és a vanília kivonattal összekeverjük. A formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a szélén, így könnyen ki tudjuk majd húzni belőle a kész jégkrém tortát. Alulra kenünk a túrós krémből egy kicsit, rá az áfonyás réteg, 6 babapiskóta, túrós réteg, áfonyás réteg, maradék babapiskóta és még egy túrós réteg.

Mélyhűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed (3-4 óra). Tálalás előtt 5-10 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy kicsit kiengedjen és könnyen szeletelhetővé válhasson.
Miután kiszedtük, kiborítjuk a formából és jöhet a díszítés. Felverjük a tejszínhabot, megkenjük a tetejét vele, rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a citromot.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások