Hirdetés

Áfonyás túrós batyu felfújt

Hirdetés

Áfonyás túrós batyu felfújt

Bizonyára észrevettétek, hogy szeretjük a felfújtakat. :D De hát létezik ember, aki nem így van ezzel? Már ennél a receptnél is megbizonyosodhattatok róla, hogy ha valami alapból finom dologból felfújt lesz, akkor ott bizony elszabadulnak az indulatok. Próbáljátok ki ezt a túrós batyuval is és pakoljátok meg jó sok áfonyával!
Hirdetés

Hozzávalók:

  • 3 túrós batyu
  • 3 tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 + 20 g vaj
  • 1 citrom
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 150 ml tej
  • 1 ek tejföl
  • 1 ek mazsola
  • 150 g áfonya
  • 5 ek áfonyalekvár
Fotó: Fördős Peti

A friss túrós batyukat közepes darabokra vágjuk. A szétválasztott tojások fehérjéből, a cukor felével laza habot verünk. A sárgájához adjuk a cukor másik felét és 30 g lágy vajat, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a citrom reszelt héját, a mazsolát és a fehérjéből vert habot. Ezt az egészet összekeverjük az előkészített batyukkal, majd picit várjunk hogy megszívja magát az édes krémmel. A kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk a masszát, a közepére kanalazzuk  az áfonyalekvárt és megszórjuk friss áfonyával. 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások