Fantasztikus desszertek

Almás-fahéjasbrownie-sajttorta

Almás-fahéjas brownie-sajttorta

Hozzávalók
70 g
vaj
A brownie-hoz
100 g
étcsoki
70 g
cukor
2 db
tojás
35 g
liszt
30 g
kakaópor
1 nagy csipet
1 nagy csipet
sütőpor
A sajttortához
250 g
krémsajt
100 g
mascarpone
1 db
tojás
2 ek
porcukor
2 tk
keményítő
1 ek
vaníliakivonat
Az almás-fahéjas réteghez
2 db
alma
(nagy)
0.25 db
citrom leve és héja
2 ek
cukor
2 tk
őrölt fahéj
100 ml
víz

Elkészítés

A brownie-réteghez egy gyorsforralóban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat a csokival, és belekeverjük a cukrot. Ezután egy habverő segítségével egyesével belekeverjük a tojást is, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport. A tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a brownie-alapot. 

A sajttortaréteghez a krémsajtot és a mascarponét egy keverőtálban kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ezt is beleöntjük a tortaformába. Ezután berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. 

Közben megcsináljuk az almás réteget: az almát megpucoljuk, kb. fél cm-es kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt 15-20 perc alatt, közepes lángon összefőzzük. 

Ha megsült a torta, kivesszük, rákenjük az almás ragut, és visszarakjuk még 20 percre a sütőbe. Ha megsült, érdemes teljesen kihűteni, és csak utána szeletelni.

almás-fahéjas brownie sajttorta
Almás-fahéjas brownie-sajttorta

Ezek receptek is érdekelhetnek:

A klasszikus brownie receptje

Sütőtökös brownie

Cukormentes flódni-brownie

www.streetkitchen.hu

Az almás pite, a sajttorta és a brownie, ha külön-külön is ilyen jók, akkor egy tortában, együtt miért ne lehetnének még jobbak? Higgyétek el, hogy megéri mind a 3 réteget elkészíteni, mert a végén csodásak együtt!

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortaformához
70 g
vaj
A brownie-hoz
100 g
étcsoki
70 g
cukor
2 db
tojás
35 g
liszt
30 g
kakaópor
1 nagy csipet
1 nagy csipet
sütőpor
A sajttortához
250 g
krémsajt
100 g
mascarpone
1 db
tojás
2 ek
porcukor
2 tk
keményítő
1 ek
vaníliakivonat
Az almás-fahéjas réteghez
2 db
alma
(nagy)
0.25 db
citrom leve és héja
2 ek
cukor
2 tk
őrölt fahéj
100 ml
víz

A brownie-réteghez egy gyorsforralóban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat a csokival, és belekeverjük a cukrot. Ezután egy habverő segítségével egyesével belekeverjük a tojást is, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport. A tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a brownie-alapot. 

A sajttortaréteghez a krémsajtot és a mascarponét egy keverőtálban kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és ezt is beleöntjük a tortaformába. Ezután berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. 

Közben megcsináljuk az almás réteget: az almát megpucoljuk, kb. fél cm-es kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóval együtt 15-20 perc alatt, közepes lángon összefőzzük. 

Ha megsült a torta, kivesszük, rákenjük az almás ragut, és visszarakjuk még 20 percre a sütőbe. Ha megsült, érdemes teljesen kihűteni, és csak utána szeletelni.

almás-fahéjas brownie sajttorta
Almás-fahéjas brownie-sajttorta

Ezek receptek is érdekelhetnek:

A klasszikus brownie receptje

Sütőtökös brownie

Cukormentes flódni-brownie

Ha tetszett az Almás-fahéjas brownie-sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept