Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 120 g vaj
- 5 db tojás
- só
- 230 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 100 g liszt
- 80 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
a forma kikenéséhez
- vaj
Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 120 g vaj
- 5 db tojás
- só
- 230 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 100 g liszt
- 80 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
a forma kikenéséhez
- vaj
A brownie a világ egyik legegyszerűbb sütije. Nem ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a csupa csokis édességet, de nem mindenki próbálta még otthon elkészíteni. Most egy klasszikus receptet mutatunk, amit dióval vagy aszalt gyümölcsökkel is variálhattok. Érdemes lementenetek!
Az étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliával kihabosítjuk, majd kis adagokban hozzákeverjük a felolvadt vajas csokit. Ezután a száraz hozzávalókat is belekeverjük, majd az egészet fellazítjuk a tojásfehérjehabbal.
Kivajazott formába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit lágyabbra szeretnénk, hamarabb, ha kicsit tömörebben, akkor kb. 5 perccel később vegyük ki.
Teljesen kihűlve lehet szépen szeletelni. Vaníliafagyival és lekvárral lehet tálalni, de valószínűleg ezek nélkül is nagy sikert arat majd.
- Előkészítés: 15 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
- Összesen: 40-45 perc
Ha tetszett a klasszik brownie recepjte, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!