Hozzávalók
A sütőtökös részhez
- 6 - 700 g sütőtök
- ¼ szerecsendió lereszelve
- 2 csipet fahéj
Az alaptésztához
- 130 g olvasztott vaj
- 200 g barna cukor
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 2 csipet sütőpor
A csokis részhez
- 30 g kakaópor
- 150 g csokipasztilla (vagy apróra tördelt csoki)
Hozzávalók
A sütőtökös részhez
- 6 - 700 g sütőtök
- ¼ szerecsendió lereszelve
- 2 csipet fahéj
Az alaptésztához
- 130 g olvasztott vaj
- 200 g barna cukor
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 2 csipet sütőpor
A csokis részhez
- 30 g kakaópor
- 150 g csokipasztilla (vagy apróra tördelt csoki)
A sütőtököt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután a fűszerekkel egy aprítógépben, amennyire tudjuk, lezúzzuk.
Az alaptésztához a vajat összekeverjük a cukorral, majd kihabosítjuk a tojásokkal. Ezután csomómentesre keverjük a liszttel és a sütőporral. A tészta egyik felét beleöntjük az aprítógépbe, amiben a sütőtök van, majd jól lezúzzuk. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a csokit. A sütőpapírral bélelt tepsi aljára rakjuk a csokis keverék ¾-ét, elsimítjuk, majd erre jöhet a sütőtökös rész. A maradék csokis tésztát nagyobb pöttyökben rárakjuk és egy kis késsel belehúzgálunk, hogy mintás legyen a teteje. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kicsit hűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtökös brownie receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!