Hirdetés

Cukormentes flódni-brownie

Hozzávalók

1
db kisebb tepsihez
+
1 db zöld alma (nagy)
2 nagy csipet fahéj
50 g aszalt szilva
150 g vaj
150 g étcsoki (cukormentes)
180 g xilit
3 db tojás
30 g liszt
30 g teljes kiőrlésű liszt
1 nagy csipet só
1 tk sütőpor
60 g cukrozatlan kakaópor
1 ek darált mák
2 ek darált dió
2 tk vaníliakivonat
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cukormentes flódni-brownie

FLOWNIE – a brownie és a flódni házassága. Ráadásul cukormentes verzióban, amit természetesen cukorral is megcsinálhattok, de így talán a magas kalóriatartalmat egy kis alacsony szénhidráttal kompenzáljuk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
db kisebb tepsihez
+
1 db zöld alma (nagy)
2 nagy csipet fahéj
50 g aszalt szilva
150 g vaj
150 g étcsoki (cukormentes)
180 g xilit
3 db tojás
30 g liszt
30 g teljes kiőrlésű liszt
1 nagy csipet só
1 tk sütőpor
60 g cukrozatlan kakaópor
1 ek darált mák
2 ek darált dió
2 tk vaníliakivonat
Bevásárlólistához adom

Az almát megpucoljuk és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy serpenyőben a fahéjjal közepes lángon addig pároljuk, amíg a nedvesség nem távozik. Az aszalt szilvát kis kockákra vágjuk.

A vajat a csokival felolvasztjuk, és belekeverjük az édesítőt. A tojásokat kicsit felhabosítjuk. A liszteket, sót, sütőport, kakaót összekeverjük. A csokis keverékhez adjuk a tojást, majd a lisztes keveréket. Beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszórjuk a tetejét a mákkal, dióval, almával, aszalt szilvával, és 180 fokra előmelegített sütőben 28-35 percig sütjük. Az édesítőtől kicsit morzsalékosabb lesz, mintha cukorral csinálnánk, de nem kell megijedni.

Cukormentes flódni-brownie

Ha tetszett a cukormentes flódni-brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások