Hirdetés

Az utánozhatatlan vargabéles

Hozzávalók

200 g cérnametélt
900 g félzsíros tehéntúró
6 db tojás
2 db  citrom
2 db vaníliarúd
200 g kristálycukor
200 g tejföl
60 g vaj
20 g vaj, a tepsi kikenéshez + 10 g a vargabéles megkenéséhez
100 g mazsola
1 csomag réteslap
2 púpozott ek liszt
50 g darált keksz
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Az utánozhatatlan vargabéles

Az interneten kb. 20 milliárd vargabéles recept létezik, ahogyan szakácskönyvekben és magazinokban is fel szokta ütni újra és újra a fejét. Ennek ellenére mi ezt a receptet javasolnánk nektek, mert - egészen szerény megállapítás következik, szerintünk az összes közül ez a legjobb! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
33
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

200 g cérnametélt
900 g félzsíros tehéntúró
6 db tojás
2 db  citrom
2 db vaníliarúd
200 g kristálycukor
200 g tejföl
60 g vaj
20 g vaj, a tepsi kikenéshez + 10 g a vargabéles megkenéséhez
100 g mazsola
1 csomag réteslap
2 púpozott ek liszt
50 g darált keksz
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Fotó: Puskás Nóri

A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, hideg folyó vízzel gyorsan lehűtjük, majd félretesszük. 60 g vajat habosra keverünk a tojások sárgájával, a kristálycukor ⅔ részével, a kikapart vaníliával és a citromok reszelt héjával. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a lisztet, egy csipet sót, és az egészet krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kifőtt, lehűtött cérnametéltet és a mazsolát. A maradék cukorral felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan ezt is hozzáforgatjuk. Kivajazott, a keksszel kimorzsázott, réteslappal bélelt tepsibe öntjük, majd a tepsin túlnyúló réteslapokat visszahajtjuk a massza tetejére. Olvasztott vajjal megkenjük, darált keksszel megszórjuk a tetejét. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások