Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Palacsinta + túrós töltelék + vaníliasodó = bécsi palacsinta

Hozzávalók

10
db palacsintához
+

A palacsintatésztához

10 púpozott ek liszt
1 ek cukor
2 egész tojás
1 csipet só
1 késhegynyi sütőpor
½ l tej részletekben adagolva

A töltelékhez

80 dkg túró
6 db tojás
120 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db citrom
1 marék mazsola

A vaníliasodóhoz

6 db tojássárgája
1 ek porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
8 dl tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Palacsinta + túrós töltelék + vaníliasodó = bécsi palacsinta

A túrós palacsintát mi is nagyon imádjuk, főleg ha kicsit megspékeljük az egészet. Lényeg, hogy finom, légies túró krémmel van megtöltve, rumos mazsolával ízesítve és nyakon öntve vaníliasodóval. Jó mi?
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

10
db palacsintához
+

A palacsintatésztához

10 púpozott ek liszt
1 ek cukor
2 egész tojás
1 csipet só
1 késhegynyi sütőpor
½ l tej részletekben adagolva

A töltelékhez

80 dkg túró
6 db tojás
120 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db citrom
1 marék mazsola

A vaníliasodóhoz

6 db tojássárgája
1 ek porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
8 dl tej
Bevásárlólistához adom

A palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beolajozott, serpenyőbe öntjük, majd igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni. A palacsintákat 1-2 perc alatt készre sütjük.

A túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, vaníliás cukorral és a rumba áztatott mazsolával, citromok reszelt héjával, levével jól kikeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összedolgozzuk a túrós krémmel.

A töltelékkel jól megpakoljuk a palacsintákat, ezután félbe, majd ismét félbe hajtjuk őket és tűzálló tálba tesszük őket úgy, hogy kissé fedjék egymást.

img_4659.JPG

Gyorsan elkészítjük a sodót: a tojások sárgáját egy üstben habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd vízgőz felett folytonosan kevergetve hozzáöntjük a felmelegített (de nem forró) tejet. Pár percig kevergetjük és amikor sűrűsödni kezd, nyakon öntjük vele a palacsintákat. 150 fokos hőlégkeveréses sütőben 10-15 percig sütjük, végül porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások