Hirdetés

Hozzávalók

1
23 cm átmérőjű formához
+

A tésztához

180 g liszt
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 db tojássárgája

A megsült pitére

4 ek lekvár (ribizli)

A csokis ganache-hoz

   400 g étcsokoládé
   450 ml forró tejszín

A torta tetejére

1 kis marék pirított kókuszchips
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brutál csokis pite kókuszchipsszel

Ha van valami, amiből sosem elég, akkor az a pite recept! Szerencsére találtok jó párat az oldalon, de egyik sem ilyen édes, vagy ilyen csokis, mint ez a frankó linzerpite! Aranybarnára sült tészta, egy réteg fincsi lekvár és persze rengeteg csoki. Zseniális lett, próbáljátok ki ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
23 cm átmérőjű formához
+

A tésztához

180 g liszt
1 csipet só
95 g vaj
50 g porcukor
45 ml tejföl
1 db tojássárgája

A megsült pitére

4 ek lekvár (ribizli)

A csokis ganache-hoz

   400 g étcsokoládé
   450 ml forró tejszín

A torta tetejére

1 kis marék pirított kókuszchips
Bevásárlólistához adom

Fotó: Szilágyi NóriA tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és géppel vagy kézzel jól összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, becsomagoljuk fóliába és 30 percre hűtőbe dobjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk a piteforma méreténél kb. 3-4 cm-rel szélesebbre, belerakjuk a formába, levágjuk a széleit, kicsit megszurkáljuk villával, kibéleljük alufóliával, száraz babot vagy lencsét szórunk bele és így “vakon” sütjük kb.10 percig, majd a sütőbabot és alufóliát levéve további 15 perc alatt készre sütjük a pitetésztát. A csokikrémhez a csokit egy tálba tördeljük, ráöntjük a forró tejszínt, várunk vele kicsit, hogy olvadjon a csoki, majd jól átkeverjük. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, ráöntjük a csokis krémet majd legalább 30 percre hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt megszórjuk pirított kókuszchips-szel.

Fotó: Szilágyi Nóri
Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások