Hozzávalók
A tésztához
- 180 g liszt
- 1 csipet só
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
A megsült pitére
- 4 ek lekvár (ribizli)
A csokis krémhez
- 400 g étcsokoládé
- 450 ml forró tejszín
A torta tetejére
- 1 kis marék pirított kókuszchips
Hozzávalók
A tésztához
- 180 g liszt
- 1 csipet só
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
A megsült pitére
- 4 ek lekvár (ribizli)
A csokis krémhez
- 400 g étcsokoládé
- 450 ml forró tejszín
A torta tetejére
- 1 kis marék pirított kókuszchips
Fotó: Szilágyi Nóri
A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, és géppel vagy kézzel jól összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, becsomagoljuk fóliába és 30 percre hűtőbe dobjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk a piteforma méreténél kb. 3-4 cm-rel szélesebbre, belerakjuk a formába, levágjuk a széleit, kicsit megszurkáljuk villával, kibéleljük alufóliával, száraz babot vagy lencsét szórunk bele és így “vakon” sütjük kb. 10 percig, majd a sütőbabot és alufóliát levéve, további 15 perc alatt készre sütjük a pitetésztát.
A csokikrémhez a csokit egy tálba tördeljük, ráöntjük a forró tejszínt, várunk vele kicsit, hogy olvadjon a csoki, majd jól átkeverjük. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, ráöntjük a csokis krémet, majd legalább 30 percre hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt megszórjuk pirított kókuszchips-szel.