Fantasztikus desszertek

Céklástúrófánk

Céklás túrófánk

Hozzávalók
A túrófánkhoz
150 g
cékla
2 db
tojás
1 ek
tejföl
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
100 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
220 g
finomliszt
450 g
túró
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
250 g
málnalekvár

Elkészítés

A céklás túrófánk elkészítéséhez először a céklát megpucoljuk, egy késes aprítóba dobjuk a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, a sütőporral és a kétféle cukorral együtt, és homogén állagúra turmixoljuk. A masszát egy keverőtálba öntjük, és összekeverjük a liszttel és a túróval. 

Egy lábosban olajat melegítünk 170 fokosra, és egy olajba mártott kanál segítségével diónyi méretű fánkokat szaggatunk a tésztából. Arra figyeljünk, hogy ne pakoljuk tele az edényt, hogy tudjanak majd forogni a fánkok sülés közben. Adagonként 5-6 percig sütjük a fánkokat, míg szép barnás színt kapnak. A megsült túrófánkokat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és málnalekvárt kínálunk mellé.

ceklas-turofank
Céklás túrófánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: kb. 10-15 perc

Különleges színfoltja lehet a süteményes asztalnak ez a céklás túrófánk! Mellé pedig tökéletesen passzolnak a következő édességek:

3 hozzávalós mini fánk

Málnás-feketeszezámos choux

Sütés nélküli kekszes-almás süti

www.streetkitchen.hu

Nem csak a cukormáztól lehet rózsaszín egy fánk! Ez a gyors, látványos és nagyon pink desszert a bizonyíték rá. Nyugi, a cékla pont csak egy kis kellemes ízvilágot kölcsönöz neki, és tökéletesen passzol a málnával.

Hozzávalók

60 darab fánkhoz
A túrófánkhoz
150 g
cékla
2 db
tojás
1 ek
tejföl
1 csipet
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
100 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
220 g
finomliszt
450 g
túró
bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
1 ek
porcukor
250 g
málnalekvár

A céklás túrófánk elkészítéséhez először a céklát megpucoljuk, egy késes aprítóba dobjuk a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, a sütőporral és a kétféle cukorral együtt, és homogén állagúra turmixoljuk. A masszát egy keverőtálba öntjük, és összekeverjük a liszttel és a túróval. 

Egy lábosban olajat melegítünk 170 fokosra, és egy olajba mártott kanál segítségével diónyi méretű fánkokat szaggatunk a tésztából. Arra figyeljünk, hogy ne pakoljuk tele az edényt, hogy tudjanak majd forogni a fánkok sülés közben. Adagonként 5-6 percig sütjük a fánkokat, míg szép barnás színt kapnak. A megsült túrófánkokat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és málnalekvárt kínálunk mellé.

ceklas-turofank
Céklás túrófánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: kb. 10-15 perc

Különleges színfoltja lehet a süteményes asztalnak ez a céklás túrófánk! Mellé pedig tökéletesen passzolnak a következő édességek:

3 hozzávalós mini fánk

Málnás-feketeszezámos choux

Sütés nélküli kekszes-almás süti

Ha tetszett a Céklás túrófánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept