A céklás túrófánk elkészítéséhez először a céklát megpucoljuk, egy késes aprítóba dobjuk a tojásokkal, a tejföllel, a sóval, a sütőporral és a kétféle cukorral együtt, és homogén állagúra turmixoljuk. A masszát egy keverőtálba öntjük, és összekeverjük a liszttel és a túróval.
Egy lábosban olajat melegítünk 170 fokosra, és egy olajba mártott kanál segítségével diónyi méretű fánkokat szaggatunk a tésztából. Arra figyeljünk, hogy ne pakoljuk tele az edényt, hogy tudjanak majd forogni a fánkok sülés közben. Adagonként 5-6 percig sütjük a fánkokat, míg szép barnás színt kapnak. A megsült túrófánkokat konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és málnalekvárt kínálunk mellé.

- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: kb. 10-15 perc