Hozzávalók
- 140 g finomliszt
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 200 g gyümölcsjoghurt
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
3 hozzávalós mini fánk
Hozzávalók
- 140 g finomliszt
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 200 g gyümölcsjoghurt
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
A 3 hozzávalós mini fánk elkészítésének első lépéseként az olajat 150-160 fokosra forrósítjuk egy nagyobb lábosban. A hozzávalókat egy tálba mérjük, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük. A tésztát habzsákba rakjuk, vágunk egy 1-1,5 cm-es lyukat rajta, majd kis adagokat nyomunk belőle az olajba, és 1,1-5 cm-enként elvágjuk egy ollóval.
Kb. 3 részletben, adagonként 1,5-2 perc alatt kisütjük a kis golyókat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral megszórva tálaljuk. És persze a kedvenc lekvárotokat se hagyjátok le mellőle! 🙂
- Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett a mini fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A fánkkal nehéz betelni, hiszen egy nagyon sokoldalú sütemény, amit millió dolgal megtölthetünk, leönthetünk vagy bekenhetünk, nem beszélve az elkészítésmódjáról, ami szintén rengetegféle lehet. Ha megszédít titeket a bőség zavara, akkor ezeket a klasszikus és rendhagyó recepteket ajánljuk figyelmetekbe:
Kolbászos sajtkrémmel töltött fánk