Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 ½ kg piros alma
- 170 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 170 ml víz
A rétegezéshez
- 500 g háztartási keksz (szögletes alakú)
A mázhoz
- 80 g vaj
- 60 ml tej
- 50 g porcukor
- 30 g holland kakaópor
Sütés nélküli kekszes-almás süti
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 1 ½ kg piros alma
- 170 g kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 170 ml víz
A rétegezéshez
- 500 g háztartási keksz (szögletes alakú)
A mázhoz
- 80 g vaj
- 60 ml tej
- 50 g porcukor
- 30 g holland kakaópor
A sütés nélküli kekszes-almás süti elkészítésének első lépéseként az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukrot, az almát, a pudingport és a vizet összekeverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett összefőzzük, mintha pudingot készítenénk. A tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel, erre rásimítjuk a pudingos-almás keveréket, majd egy újabb sor kekszet rakunk a tetejére. Ezután berakjuk a hűtőbe, hogy összedermedhessen a süti. Ha nagyon siettek, 2-3 óra után már lehet vágni, de a legjobb, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben.
Mikor letelt a pihentetési idő, egy kis lábasba mérjük a máz alapanyagait, és közepes lángon összeolvasztjuk őket. Homogénre keverjük, ráöntjük a süti tetejére, és még 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd éles, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
- Pihentetési idő: 3-4 óra vagy 1 éjszaka
Ha tetszett a sütés nélküli kekszes-almás süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!