A citromos-epres álom elkészítéséhez először az epret megtisztítjuk, fél cm-es kockákra vágjuk, és összeforgatjuk 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál friss citromlével. Az összeállításig hagyjuk marinálódni.
A maradék citrom levét és lereszelt héját összekeverjük 120-140 g porcukorral (ki mennyire édesen szereti), majd belekeverjük a hideg tejfölt. A habtejszínt kihabosítjuk a habfixálóval, és ezt is a tejfölös keverékhez adjuk.
A marinált epret leszűrjük, és a visszamaradt lével fogjuk meglocsolni a babapiskótákat. Egy magasabb falú edény aljába rakunk egy réteg piskótát, meglocsoljuk az eper levével, rárakjuk az eper 1/3-át, és a krém felét. Jöhet rá egy újabb réteg piskóta, meglocsoljuk a maradék lével, rárakunk egy következő adag epret, erre pedig jöhet a maradék krém, végül a maradék eper. Ha szeretnénk, egy kis keksszel díszíthetjük. Legjobb, ha egy napot áll a hűtőben (de minimum 2-3 órát), és kész is.

- Elkészítési idő: 60 perc
- Hűtés: min. 120-180 perc