Hozzávalók
- 1 ½ kg eper
- 1 liter víz
- 200 g cukor
Hozzávalók
- 1 ½ kg eper
- 1 liter víz
- 200 g cukor
Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és két közepes, tisztára mosott, forró vízzel kiöblített befőttesüvegbe rakjuk őket. A vizet és a cukrot pár perc alatt felforraljuk, majd a cukorsziruppal felöntjük az epreket.
Lezárjuk a tetejüket, fejjel lefelé állítjuk 10 percre, ezután megfordítjuk őket, majd bebugyoláljuk paplanokba, és így, száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítési idő: 20-25 perc
Ha tetszett az eperbefőtt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!