Hozzávalók
A krémhez
- 500 g krémsajt
- 400 g friss eper
- 100 g étcsoki
- 50 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ág rozmaring
Az összeállításhoz
- 8 db tortillalap
- 8 db fogpiszkáló vagy rozmaringág
- 3 - 4 ek étolaj
- 5 ek barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Hozzávalók
A krémhez
- 500 g krémsajt
- 400 g friss eper
- 100 g étcsoki
- 50 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ág rozmaring
Az összeállításhoz
- 8 db tortillalap
- 8 db fogpiszkáló vagy rozmaringág
- 3 - 4 ek étolaj
- 5 ek barna cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A csokis chimichanga töltelékéhez a krémsajtot egy tálba rakjuk. Az epreket kisebb kockákra, a csokit apróra vágjuk, és a krémsajthoz keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral együtt. A rozmaringleveleket apróra vágjuk, és a krémhez keverjük. 2 kisebb evőkanálnyi adagot rakunk a tortillalap alsó részére, majd behajtjuk a tortilla két oldalát, és alulról feltekerjük.
A rozmaringágakkal vagy fogpiszkálóval átszúrjuk a hajtásnál a tortillalapokat, hogy ne nyíljanak szét, majd átkenjük vékonyan olajjal, és megforgatjuk a barna cukor és fahéj keverékén. Kb. 200 fokos grillsütőbe, a rácsra rakjuk a chimichangákat, és pár perc alatt megsütjük minden oldalukat.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 5 perc
Ha tetszett a csokis chimichanga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A grillpartik sztárjai általában a húsok, pedig szinte mindent meg lehet sütni a nyílt tűzön vagy parázson. Ezt már többször be is bizonyítottuk, de aki lemaradt volna, az most jól figyeljen. Jön 3 olyan recept, ami NEM hús, mégis bombasztikusan finom, és azzzonnal el akarjátok majd készíteni!
Grillezett lepénykenyér rozmaringos camembert sajttal és gyümölcsraguval
Gyümölcsös grillezett tortilla pillecukorral