Hozzávalók
- 80 g olvasztott vaj
- 3 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 80 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 120 ml tej
- 250 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 180 g friss eper
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 3 ek sűrű eperlekvár
Hozzávalók
- 80 g olvasztott vaj
- 3 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 80 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 120 ml tej
- 250 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- 180 g friss eper
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 2 ek porcukor
- 3 ek sűrű eperlekvár
Az epres-habos muffin első lépéseként a vajat kihabosítjuk a kétfajta cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, és a tojásos keverékhez öntjük, majd beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott epret is. A masszát egyenletesen elosztjuk a muffinpapírral bélelt muffinformába, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponét robotgéppel, magas fokozaton stabilabb krémmé habosítjuk, belekeverjük a porcukrot, majd márványosan belekeverjük az eperlekvárt is. Csillagcsöves habzsákba tesszük, és a muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
- Hűtés: 20 perc
Ha tetszett az epres-habos muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!