Fantasztikus desszertek

Csokis-meggyespiskóta

Csokis-meggyes piskóta

Hozzávalók
380 g
friss magozott meggy
320 g
finomliszt
20 g
porcukor
200 g
kristálycukor
60 g
holland kakaópor
3 db
tojás
250 ml
tej
100 ml
étolaj
7 g
sütőpor
2 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
150 g
étcsokipasztilla
A tepsi kikenéséhez
1 ek
lágy vaj
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

Elkészítés

A csokis-meggyes piskóta első lépéseként a magozott meggyet megforgatjuk 20 g liszt és 20 g porcukor keverékében. Ez abban fog segíteni, hogy a gyümölcs kevésbé süllyedjen el a piskótában. A maradék lisztet, a kristálycukrot, a kakaóport, a tojásokat, a tejet, az olajat, a sütőport, a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük egy tálban, majd hozzáforgatjuk az étcsokit is. 

A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és a tetejére szórjuk a meggyet. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. A kész süti langyosra hűtjük, kockára vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

csokis-meggyes-piskota-3
Csokis-meggyes piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Azért szeretjük a piskótát, mert szinte bármit dobálhatsz a tésztájába, egy szuper desszert lesz belőle. Mutatunk is négy verziót, ami garantáltan levesz a lábadról:

Egyszerű kakaós piskóta

Túrós piskóta szilvával

Mikrós piskóta barackleveses csokiöntettel

Citromos piskóta

www.streetkitchen.hu

Könnyű, isteni finom és garantáljuk, hogy bárkit levehetsz vele a lábáról.

Hozzávalók

1 18 x 32 cm-es tepsihez
380 g
friss magozott meggy
320 g
finomliszt
20 g
porcukor
200 g
kristálycukor
60 g
holland kakaópor
3 db
tojás
250 ml
tej
100 ml
étolaj
7 g
sütőpor
2 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
150 g
étcsokipasztilla
A tepsi kikenéséhez
1 ek
lágy vaj
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

A csokis-meggyes piskóta első lépéseként a magozott meggyet megforgatjuk 20 g liszt és 20 g porcukor keverékében. Ez abban fog segíteni, hogy a gyümölcs kevésbé süllyedjen el a piskótában. A maradék lisztet, a kristálycukrot, a kakaóport, a tojásokat, a tejet, az olajat, a sütőport, a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük egy tálban, majd hozzáforgatjuk az étcsokit is. 

A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk és a tetejére szórjuk a meggyet. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. A kész süti langyosra hűtjük, kockára vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

csokis-meggyes-piskota-3
Csokis-meggyes piskóta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Azért szeretjük a piskótát, mert szinte bármit dobálhatsz a tésztájába, egy szuper desszert lesz belőle. Mutatunk is négy verziót, ami garantáltan levesz a lábadról:

Egyszerű kakaós piskóta

Túrós piskóta szilvával

Mikrós piskóta barackleveses csokiöntettel

Citromos piskóta

Ha tetszett a csokis-meggyes piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept