Hozzávalók
- 3 db tojás
- 300 g porcukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor (8 g)
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g krémes tehéntúró
- 175 g tejföl
- 100 ml étolaj
- 300 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 500 g szilva
A tálaláshoz
- 3 tk porcukor
- 1 tk őrölt fahéj (elhagyható)
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 300 g porcukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor (8 g)
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 250 g krémes tehéntúró
- 175 g tejföl
- 100 ml étolaj
- 300 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 500 g szilva
A tálaláshoz
- 3 tk porcukor
- 1 tk őrölt fahéj (elhagyható)
A túrós piskótához először a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd egy kisebb tálban a porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. A cukros keveréket a tojásokhoz adjuk és robotgéppel kihabosítjuk. Beleöntjük a krémtúrót, a tejfölt és az olajat, ezután alaposan elkeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és ezt is a masszához keverjük.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A szilvákat kimagozzuk és felcikkezzük, majd a tészta tetejére dobáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programmal, 25-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha megsült, kicsit várunk, hogy kihűljön a sütink, majd felkockázzuk és ízlés szerint sima vagy fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a túrós piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!