Mikrós piskóta barackleveses csokiöntettel

Hozzávalók

4
szelethez
+
95 g cukor
60 g szoba-hőmérsékletű vaj
95 g liszt
90 ml tej
14 g kakaópor
4 g sütőpor
1 db tojás

Az öntethez

30 g barackkrémlevespor
200 ml víz
25 g vaj
2 ek kakaópor
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mikrós piskóta barackleveses csokiöntettel

Jó, igazából ez nem is piskóta, hanem egy szaftos, kevert süti, de ki bánja, ha ultrajó?! Tényleg csak mindent össze kell keverni egy tálban, és mehet be a mikróba, aztán a csokiöntetet is ki kell keverni, és tádááám, kész is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
szelethez
+
95 g cukor
60 g szoba-hőmérsékletű vaj
95 g liszt
90 ml tej
14 g kakaópor
4 g sütőpor
1 db tojás

Az öntethez

30 g barackkrémlevespor
200 ml víz
25 g vaj
2 ek kakaópor
1 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a többi összetevőt, és jöhet egy újabb alapos keverés. A tésztát műanyag vagy üveg sütőformába simítjuk, és 8 percig mikrózzuk kb. 900 W-on (80%-on, ha olyan mikród van, ami százalékban adja meg a teljesítményt). 

Mikrós piskóta barackleveses csokiöntettel
Mikrós piskóta barackleveses csokiöntettel

Közben az öntet hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd összemelegítjük. A sütit tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük, és az öntettel tálaljuk.

Ha tetszett a mikrós piskóta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások