Hozzávalók
- 95 g cukor
- 60 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 95 g liszt
- 90 ml tej
- 14 g kakaópor
- 4 g sütőpor
- 1 db tojás
Az öntethez
- 30 g barackkrémlevespor
- 200 ml víz
- 25 g vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 ek porcukor
Hozzávalók
- 95 g cukor
- 60 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 95 g liszt
- 90 ml tej
- 14 g kakaópor
- 4 g sütőpor
- 1 db tojás
Az öntethez
- 30 g barackkrémlevespor
- 200 ml víz
- 25 g vaj
- 2 ek kakaópor
- 1 ek porcukor
A cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a többi összetevőt, és jöhet egy újabb alapos keverés. A tésztát műanyag vagy üveg sütőformába simítjuk, és 8 percig mikrózzuk kb. 900 W-on (80%-on, ha olyan mikród van, ami százalékban adja meg a teljesítményt).
Közben az öntet hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd összemelegítjük. A sütit tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, hagyjuk langyosra hűlni, majd szeleteljük, és az öntettel tálaljuk.
Ha tetszett a mikrós piskóta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!