Hirdetés
Karácsonyi menü

Elronthatatlan és isteni finom epres süti

Hozzávalók

A tésztához

37 ½ dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
5 dkg cukor
18 dkg hideg vaj
2 db tojás
1 ½ dl tejszín

Az eperhez

1 kg eper
10 dkg cukor
½ ek vaníliakivonat

A tejszínhabhoz

4 dl habtejszín
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Elronthatatlan és isteni finom epres süti

Ez a strawberry shortcake! Ropogós vajas tészta, eper és tejszínhab: amennyire egyszerű, annyira zseniális! Használjátok ki az eperszezont, amíg csak lehet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához

37 ½ dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
5 dkg cukor
18 dkg hideg vaj
2 db tojás
1 ½ dl tejszín

Az eperhez

1 kg eper
10 dkg cukor
½ ek vaníliakivonat

A tejszínhabhoz

4 dl habtejszín
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

img_2383.jpg

A lisztet, a sütőport és a sót a robotgép keverőtéljában összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg vajat és addig keverjük, amíg nedves homok állagú lesz a keverék. Beledolgozzuk a tojásokkal kikevert tejszínt éppen csak addig, amíg összeáll a ragacsos tészta. Egy sütőpapírral bélelet tepsire szaggatjuk a tésztát: lisztbe mártott fánkszaggatóba kanalazunk a masszából, lehúzzuk róla a formát és a tésztahalmokat 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

img_2401.jpg

Közben az epret kicsumázzuk, a nagyobb darabokat kettévágjuk és megszórjuk cukorral.

A hideg tejszínből habot verünk, amikor elkezd habosodni, hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a vaníliakivonatot vagy egy vaníliarúd kikapart magjait. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A sütik összeállításához kettévágjuk a tésztákat, megtöltjük tejszínhabbal és eperrel, meglocsoljuk az eper levével és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások