Hozzávalók
- 4 db tojás
- 250 g cukor
- 400 g ricotta
- 200 g krémsajt
- 200 g tejföl
- 100 g étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 150 ml olaj
- 1 db citrom
- 300 g darabolt eper
- 1 ek liszt
- porcukor a tetejére
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 250 g cukor
- 400 g ricotta
- 200 g krémsajt
- 200 g tejföl
- 100 g étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor
- 150 ml olaj
- 1 db citrom
- 300 g darabolt eper
- 1 ek liszt
- porcukor a tetejére
Az epres ricottatorta elkészítéséhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a krémsajtot, a tejfölt, a keményítővel elkevert sütőport, az olajat, és végül belereszeljük a citrom héját is, majd robotgéppel simára keverjük. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát.
Az epret összekeverjük a liszttel, és a massza tetejére szórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még egy kicsit remeg, de a széle láthatóan szilárd már. Hagyjuk teljesen kihűlni, és csak utána szeleteljük fel. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét porcukorral.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütés: 40 perc
- Hűtés: 60 perc
- Összesen: 115 perc
Ha tetszett az epres ricottatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!