Hozzávalók
- 50 g tápiókagyöngy
- 300 ml víz
- 130 ml kókusztejszín
- 2 ek barna cukor
- 1 csipet só
Az eperszószhoz
- 150 g eper
- 40 ml víz
- 1 tk kristálycukor
- 0.25 db lime
- ½ mk őrölt zöld kardamom
- ½ mk őrölt szecsuáni bors
A tálaláshoz
- 2 db eper
- 30 g darált csokis keksz
- ½ db zöld alma
- pár levél menta
Hozzávalók
- 50 g tápiókagyöngy
- 300 ml víz
- 130 ml kókusztejszín
- 2 ek barna cukor
- 1 csipet só
Az eperszószhoz
- 150 g eper
- 40 ml víz
- 1 tk kristálycukor
- 0.25 db lime
- ½ mk őrölt zöld kardamom
- ½ mk őrölt szecsuáni bors
A tálaláshoz
- 2 db eper
- 30 g darált csokis keksz
- ½ db zöld alma
- pár levél menta
Az epres tápiókapuding első lépéseként a tápiókagyöngyöket feltesszük főni a vízben. Közepes lángon addig főzzük, míg félig meg nem puhulnak, majd hozzáöntjük a kókuszkrémet, a cukrot és a sót is. Nagyjából 30 percig főzzük, majd még melegen poharakba adagoljuk, és a hűtőbe rakjuk, hogy teljesen kihűljön.
Amíg a puding hűl, elkészítjük az eperszószt. Ehhez az epret felrakjuk főni a vízzel, a cukorral és a fűszerekkel, majd ha megpuhult, botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk a lime levét.
A kihűlt puding tetejére adagoljuk az eperszószt, majd friss eperrel, csokis keksszel, zöldalma-szeletekkel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Hűtési idő: 1 óra
Ha tetszett az epres tápiókapuding receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!