Hozzávalók
- 200 ml kókusztej
- 100 ml víz
- 100 g barna cukor
- 50 g kristálycukor
- 3 ek méz
- 1 csipet só
- 300 g ragacsos rizsliszt
- 35 ml kukoricaolaj
- 2 db tojásfehérje
- 1 ek kesudió
- 1 ek mazsola
- 2 ek étolaj + a formához
- tejszínhab a tálaláshoz
Hozzávalók
- 200 ml kókusztej
- 100 ml víz
- 100 g barna cukor
- 50 g kristálycukor
- 3 ek méz
- 1 csipet só
- 300 g ragacsos rizsliszt
- 35 ml kukoricaolaj
- 2 db tojásfehérje
- 1 ek kesudió
- 1 ek mazsola
- 2 ek étolaj + a formához
- tejszínhab a tálaláshoz
Az újévi rizstorta elkészítéshez a kókusztejet és a vizet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a barna és a kristálycukrot valamint a mézet, majd közepes lángon felolvasztjuk. A sót is hozzáadjuk, majd kicsit lehűtjük.
Egy keverőtálban összekeverjük a rizslisztet a kukoricaolajjal és a tojásfehérjével, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a cukros keveréket is. A végeredmény egy joghurtos állagú massza lesz.
Egy kerek sütőformát kiolajozunk és egy szűrőn keresztül beleöntjük a tésztát. Megszórjuk kesudióval és mazsolával, és egy bambusz gőzölőben, gyöngyöző víz fölött készre gőzöljük 40 perc alatt.
Miután langyosra hűlt, egy késsel körbevágjuk a tortát és kiborítjuk a formából, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk és egy közepesen forró serpenyőben, kevés olajon ropogósra sütjük. Tejszínhabbal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Főzési idő: 40 perc
Ha tetszett az újévi rizstorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!