Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 2 db tojás
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 200 ml tej
- 200 ml habtejszín (főzőtejszín is megfelel)
- 250 g finomliszt
- 1 tk sütőpor (kb. 4 g)
- 1 csipet só
- étolaj a sütéshez
- kakaópor a tálaláshoz
- tejszínhab a tálaláshoz
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 1 db tojássárgája
- 1 ek porcukor
Az epervelőhöz
- 60 g kristálycukor
- 600 g fagyasztott eper
- pár csepp citromlé
- 1 mk keményítő
Hozzávalók
A palacsintatésztához
- 2 db tojás
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 200 ml tej
- 200 ml habtejszín (főzőtejszín is megfelel)
- 250 g finomliszt
- 1 tk sütőpor (kb. 4 g)
- 1 csipet só
- étolaj a sütéshez
- kakaópor a tálaláshoz
- tejszínhab a tálaláshoz
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 1 db tojássárgája
- 1 ek porcukor
Az epervelőhöz
- 60 g kristálycukor
- 600 g fagyasztott eper
- pár csepp citromlé
- 1 mk keményítő
Az epres tiramisus amerikai palacsinta elkészítéséhez először a tésztát keverjük be. Ehhez a hozzávalókat – az olaj, a kakaópor és a tejszínhab kivételével – egy kancsóba mérjük, majd egy botmixerrel csomómentesre zúzzuk. A masszát szószadagolóba, más néven „cumiba” töltjük.
A krémhez a mascarponét, a tojássárgáját és a porcukrot összekeverjük, és egy kézi mixerrel kihabosítjuk. Felhasználásig lefedve a hűtőbe tesszük.
Az eperragu elkészítéséhez a cukrot egy közepesen erős lángon felforrósított edénybe szórjuk, majd mehet rá a fagyasztott eper. Meglocsoljuk a citromlével, majd óvatosan, hogy a szemek ne törjenek össze, néha átkeverve puhára pároljuk. Akkor lesz megfelelő, ha az eperszemek az eredeti méretük kb. felére párolódtak. A keményítőt kikeverjük 5 ml vízzel, majd ezzel sűrítjük be az eperragu levét.
A palacsintatésztából közepes lángon, néha olajozva a serpenyőt, azonos méretű kis palacsintákat sütünk, majd ha már kicsit hűltek, a krémmel és az eperraguval rétegezve, valamint a tejszínhabbal és kakaóporral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 40 perc
- Hűtési idő: min. 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!