Hirdetés

Franciakrémes

Hozzávalók

1
20x30 cm-es tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
1 csomag leveles tészta (270 g/csomag)

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
5 db tojás
Hozzávaló kipipálva
600 ml tej
Hozzávaló kipipálva
24 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
50 g keményítő
Hozzávaló kipipálva
12 g expressz zselatin
Hozzávaló kipipálva
160 g cukor

A karamellmázhoz

Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek víz
Hozzávaló kipipálva
1 ek kakaópor
Hozzávaló kipipálva
30 g vaj

A tejszínes réteghez

Hozzávaló kipipálva
200 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
50 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
8 g expressz zselatin
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Franciakrémes

Ha csalásnak gondoljátok a pudingpor vagy a kész krémespor használatát, és érzitek a kellő bátorságot, higgyétek el, megéri ezt a változatot is kipróbálni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

1
20x30 cm-es tepsihez
+
Hozzávaló kipipálva
1 csomag leveles tészta (270 g/csomag)

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
5 db tojás
Hozzávaló kipipálva
600 ml tej
Hozzávaló kipipálva
24 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
50 g liszt
Hozzávaló kipipálva
50 g keményítő
Hozzávaló kipipálva
12 g expressz zselatin
Hozzávaló kipipálva
160 g cukor

A karamellmázhoz

Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 ek víz
Hozzávaló kipipálva
1 ek kakaópor
Hozzávaló kipipálva
30 g vaj

A tejszínes réteghez

Hozzávaló kipipálva
200 ml habtejszín
Hozzávaló kipipálva
50 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
8 g expressz zselatin
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A franciakrémes elkészítéséhez a leveles tésztát előveszük a hűtőből, és hagyjuk negyed órát akklimatizálódni, mielőtt használnánk, hogy ne repedezzen. Kicsit kinyújtjuk, és két akkora darabot vágunk belőle, amekkora a használni kívánt tepsi alja, majd egy kicsit újra kinyújtjuk, ugyanis hajlamos sülés közben kicsit összeugrani. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy ne emelkedjen meg túlságosan, majd 175 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.

Ezalatt a krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, és a tejből 500 ml-t a vaníliás cukorral felforralunk. A tojások sárgáját, a lisztet és a keményítőt kikeverjük a maradék tejjel, és a felforrt tejhez adjuk hőkiegyenlítéssel, majd addig kevergetjük közepes lángon, amíg besűrűsödik. Ehhez a sűrű krémhez keverjük az expressz zselatint, és hagyjuk langyosra hűlni.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a langyos krémet összeforgatjuk a tojáshabbal. Az alsó tésztaréteget egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és rásimítjuk a krémet, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, és hagyjuk kidermedni.

A karamellmázhoz a cukrot a vízzel felforraljuk, és megkaramellizáljuk, beleforraljuk a kakaóport, és a vajjal összekeverjük a végén. A meleg karamellt a másik tésztarétegre kenjük, és betesszük a hűtőbe dermedni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és belekeverjük az expressz zselatint, majd rásimítjuk a kidermedt krémréteg tetejére.

A karamellel megkent réteget felkockázzuk, és úgy tesszük a krémes tetejére, hogy könnyű legyen elvágni a szeleteket. Az így összeállított sütit betesszük a hűtőbe, és lehetőleg másnap reggelig hagyjuk megdermedni.

Tálalás

A kész sütit a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük a formából, a felső lapok mentén felszeleteljük, és édes nosztalgiával falatozzuk.

Francia krémes
Francia krémes
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Főzési idő: 10 perc
  • Hűtés, dermesztés: 3-4 óra

Ha tetszett a franciakrémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?