Hirdetés

Gesztenyés krémes másképp

Hozzávalók

1
30 x 30 cm-es tepsihez
+

A „tésztához”

Hozzávaló kipipálva
500 g natúr gesztenyemassza
Hozzávaló kipipálva
280 g darált háztartási keksz
Hozzávaló kipipálva
200 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
30 ml rum

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés/csomag)
Hozzávaló kipipálva
600 ml tej
Hozzávaló kipipálva
200 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
250 g vaj

A tejszínhabhoz

Hozzávaló kipipálva
400 ml cukrozatlan habtejszín (hideg)
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 ek cukor (ízlés szerint)

A babapiskótához

Hozzávaló kipipálva
200 ml tej
Hozzávaló kipipálva
30 ml rum
Hozzávaló kipipálva
20 db babapiskóta (kb.)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Gesztenyés krémes másképp

Nincs otthon rendes sütőd? Vagy csak szimplán nem szeretsz sütni, de mivel karácsony van, csak kellene valami sütemény? Akkor most figyelj! Ez egy igazi karácsonyi sütemény, aminek az elkészítése nem is nagy ördöngösség.
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hirdetés

Hozzávalók

1
30 x 30 cm-es tepsihez
+

A „tésztához”

Hozzávaló kipipálva
500 g natúr gesztenyemassza
Hozzávaló kipipálva
280 g darált háztartási keksz
Hozzávaló kipipálva
200 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
30 ml rum

A krémhez

Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés/csomag)
Hozzávaló kipipálva
600 ml tej
Hozzávaló kipipálva
200 g porcukor
Hozzávaló kipipálva
250 g vaj

A tejszínhabhoz

Hozzávaló kipipálva
400 ml cukrozatlan habtejszín (hideg)
Hozzávaló kipipálva
4 - 5 ek cukor (ízlés szerint)

A babapiskótához

Hozzávaló kipipálva
200 ml tej
Hozzávaló kipipálva
30 ml rum
Hozzávaló kipipálva
20 db babapiskóta (kb.)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A gesztenyés krémes elkészítését a tésztával kezdjük. A „tésztához” a gesztenyemasszát egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált kekszet, a porcukrot és a rumot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Befóliázzuk, és felhasználásig félretesszük.

A krémhez a pudingport 150 ml tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor forró, hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. fél percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön. Hozzáadjuk a vajat, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. Fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön, és félretesszük. 

A hideg tejszínt a cukorral egy robotgép segítségével kemény habbá verjük.

Ha ezekkel megvagyunk, elkezdjük összeállítani a süteményt. A tepsi alját kibéleljük egy sütőpapírral, és a gesztenyés masszát belenyomkodjuk az aljába. Erre jöhet a pudingos krém fele. A tejben elkeverjük a rumot, és 2-3 másodpercre beleáztatjuk a babapiskótákat. A már beáztatott piskóta kerül a pudingos rétegre. A babpiskótás rétegen eloszlatjuk a puding másik felét, majd rákenjük a kemény habbá vert tejszínt. Szeletelés előtt legalább egy órára a hűtőbe tesszük a süteményt.

gesztenyes-kremes-maskepp (2)
Gesztenyés krémes másképp

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a gesztenyés krémes másképp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?