Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 250 g barnacukor
- 3 db tojás
- 200 g liszt
- 150 ml tej
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 75 g durvára vágott dió
- 45 g gyömbér frissen lereszelve
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 db narancs reszelt héja
- 50 g méz
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 2 csipet só
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 1 tk fahéj
- 20 g dió
Fűszeres gyömbértorta, diós krémsajttal
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g vaj
- 250 g barnacukor
- 3 db tojás
- 200 g liszt
- 150 ml tej
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 75 g durvára vágott dió
- 45 g gyömbér frissen lereszelve
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 1 db narancs reszelt héja
- 50 g méz
- 2 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 2 csipet só
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 1 tk fahéj
- 20 g dió
A vajat a cukorral keverjük el, adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk össze. Tegyük hozzá a lisztet, szódabikarbónát sütőport, majd a tejet és ismét keverjük el őket. Adjuk hozzá a többi összetevőt is (durvára vágott dió, frissen reszelt gyömbér, narancs reszelt héja, méz, fahéj, szegfűszeg, só) és egyesítsük őket. Az így kapott masszánkat, egy sütőpapírral bélelt formába öntsük,180 fokon 40-45 percig süssük. Ha elkészült, akkor hagyjuk kihűlni és készítsük el a krémet. A krémhez a mascarponét a porcukorral és fahéjjal habosítsuk ki, kenjük a tortánk tetejére és szórjuk meg durvára vágott dióval.
Fotó: Puskás Nóri