Fantasztikus desszertek

Habos-fügéskevertsüti

Habos-fügés kevert süti

Hozzávalók
A tésztához
3 db
tojássárgája
60 g
kristálycukor
85 g
puha vaj
180 ml
tej
1 nagy csipet
10 g
sütőpor
180 g
finomliszt
A habhoz
2 db
tojásfehérje
70 g
kristálycukor
A lekenéshez
180 g
fügelekvár

Elkészítés

A habos-fügés kevert sütihez előbb a tojások sárgáját egy robotgép segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd mehet bele a vaj, a tej, a só, a sütőpor és végül a liszt. Alaposan összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

A sütés vége felé robotgéppel, magas fokozaton elkezdjük kihabosítani a fehérjét. Ha elkezdett kifehéredni, mehet bele a cukor, és 1-2 percig habosítjuk. A megsült tésztát lekenjük a lekvárral, majd mehet rá a hab, ezután visszarakjuk a sütőbe további kb. 10 percre, hogy picit megpirulhasson a hab. Kivesszük a sütőből, és ha langyosra hűlt, már szeletelhetjük is egy éles, vízbe mártott késsel.

habos-fuges-kevert-suti
Habos-fügés kevert süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Még több fügés süti:

Fügés muffin

Fügetorta

Lisztmentes fügés torta

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Omlós, puha tészta, édes fügelekvár és egy príma kis tojáshab. Biztos vagyok benne, hogy nagyon fogjátok szeretni ezt a sütit, már csak be kell vásárolnotok hozzá, és elkészíteni!

Hozzávalók

1 15 x 20 cm-es tepsihez
A tésztához
3 db
tojássárgája
60 g
kristálycukor
85 g
puha vaj
180 ml
tej
1 nagy csipet
10 g
sütőpor
180 g
finomliszt
A habhoz
2 db
tojásfehérje
70 g
kristálycukor
A lekenéshez
180 g
fügelekvár

A habos-fügés kevert sütihez előbb a tojások sárgáját egy robotgép segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd mehet bele a vaj, a tej, a só, a sütőpor és végül a liszt. Alaposan összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

A sütés vége felé robotgéppel, magas fokozaton elkezdjük kihabosítani a fehérjét. Ha elkezdett kifehéredni, mehet bele a cukor, és 1-2 percig habosítjuk. A megsült tésztát lekenjük a lekvárral, majd mehet rá a hab, ezután visszarakjuk a sütőbe további kb. 10 percre, hogy picit megpirulhasson a hab. Kivesszük a sütőből, és ha langyosra hűlt, már szeletelhetjük is egy éles, vízbe mártott késsel.

habos-fuges-kevert-suti
Habos-fügés kevert süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 25-30 perc

Még több fügés süti:

Fügés muffin

Fügetorta

Lisztmentes fügés torta

Ha tetszett a Habos-fügés kevert süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept