Hozzávalók
A piskótához
- 5 db aszalt füge
- 200 g mandula
- 100 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 20 g kakaópor
- 2 tk fahéj
- 1 mk szerecsendió
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 70 g tejföl
- 5 db tojás
A krémhez
- 50 g fehér csoki
- 500 g mascarpone
- 50 g porcukor
A díszítéshez
- 2 - 3 db friss füge
- pár szem áfonya és szeder
- 20 g pisztácia
Hozzávalók
A piskótához
- 5 db aszalt füge
- 200 g mandula
- 100 g liszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 20 g kakaópor
- 2 tk fahéj
- 1 mk szerecsendió
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 70 g tejföl
- 5 db tojás
A krémhez
- 50 g fehér csoki
- 500 g mascarpone
- 50 g porcukor
A díszítéshez
- 2 - 3 db friss füge
- pár szem áfonya és szeder
- 20 g pisztácia
Az aszalt fügéket apróra vágjuk. A mandulát egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd egy aprítógépben lezúzunk. A lisztet elkeverjük a darált mandulával, a sütőporral, a sóval, a kakaóval és a fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük tejfölt és a tojásokat is. Az aszalt fügéket összekeverjük a vajas masszával, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket is.
A masszát sütőpapíros, 22 cm-es formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük, félidőben letakarjuk a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Mikor kihűlt a tészta, lekapcsoljuk róla a formát.
A krémhez a fehér csokit megolvasztjuk, a mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd belekeverjük a porcukrot és az olvasztott fehér csokit. Rákenjük (vagy csillagcsöves habzsákból nyomjuk) a tészta tetejére. Friss, szeletekre vágott fügével, áfonyával, szederrel és a pisztáciával díszítjük.
Ha tetszett a fügetorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!