Hirdetés

Gianduia torta: a mogyorókrémes torta

Hozzávalók

1
db 18 cm-es tortaformához
+
20+5 dkg pirított, hántolttörökmogyoró
20 dkg vaj + a forma kikenéséhez
20 dkg étcsokoládé
6 db tojás
20 dkg barnacukor
csipet só
3 ek espresso
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gianduia torta: a mogyorókrémes torta

A házi mogyorókrém, vagyis nutella nagyon király dolog, ezt eddig is tudtuk. És van egy jó hírünk! A dekadens olasz cukrászok kifejlesztettek egy olyan mogyorótortát amiben ez a mogyorókrém kap nagyon fontos szerepet. Elképesztően csokis és elképesztően mogyorós: ez a Gianduia torta!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm-es tortaformához
+
20+5 dkg pirított, hántolttörökmogyoró
20 dkg vaj + a forma kikenéséhez
20 dkg étcsokoládé
6 db tojás
20 dkg barnacukor
csipet só
3 ek espresso
Bevásárlólistához adom

img_3308_2.jpg

A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A cukrot a tojássárgájával robotgépben fehéredésig keverjük. 20 dkg finomra darált mogyorót és az olvasztott csokoládét hozzáadjuk a tojásos keverékhez és összedolgozzuk.Belekeverjük a kávét is. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és több lépésben a csokoládés masszához keverjük – a végén lágyan összeforgatva, hogy könnyű legyen a tészta.

img_3349.jpg

2 db 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és megszórunk egy kevés darált mogyoróval. A tortamasszát két részre osztjuk és a formákba töltjük.  180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, amíg nem tapad rá a késre, amivel megszúrjuk. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tortalapokat, majd a kettő közé, és a felső lap tetejére házi mogyorókrémet kenünk. Díszítésként egszórjuk néhány szem pirított mogyoróval.

A házi mogyorókrém receptjét itt találjátok.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások