Fantasztikus desszertek

Ilyenrépatortátmégtutinemettél!

Ilyen jó répatortát még tuti nem ettél!

Hozzávalók
A tésztához
200 g
cukor
30 g
vaníliás cukor
4 db
tojás
350 g
nyers reszelt sárgarépa
50 g
durvára vágott dió + a díszítéshez
50 g
mazsola
100 ml
növényi olaj
250 g
liszt
1 csapott tk
szódabikarbóna
2 púpozott tk
sütőpor
0.5 tk
1 tk
őrölt fahéj
A krémhez
150 g
szobahőmérsékletű vaj
225 g
porcukor
600 g
mascarpone
1.5 tk
vaníliaaroma
150 g
vaj

Elkészítés

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük és hozzáadjuk a mazsolával és az olajjal együtt a cukros-vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát,  a sütőport, a sót, a fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon légkeveréses sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

image does not exist

Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, ha kevésbé édesen szeretitek, megfelezhetitek a cukor mennyiségét. Robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük. A kisült tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a másik felével körbevonjuk. Durvára vágott dióval és fahéj rúddal díszítjük.

image does not exist
repatorta
Ilyen jó répatortát még tuti nem ettél! (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Répatorta-keksz

Gluténmentes barnított vajas répatorta

Őrülten finom répatorta tekercs

www.streetkitchen.hu

A répa nem csak köretekhez való, hiszen fantasztikus tortát is készíthetünk belőle! Ez az egyik legszuperebb recept amit idén elkészíthetsz húsvétra, utána pedig az évben még nagyon sokszor, mert annyira király!

Hozzávalók

1 12 szeletes, 22 cm átmérőjű tortaformához
A tésztához
200 g
cukor
30 g
vaníliás cukor
4 db
tojás
350 g
nyers reszelt sárgarépa
50 g
durvára vágott dió + a díszítéshez
50 g
mazsola
100 ml
növényi olaj
250 g
liszt
1 csapott tk
szódabikarbóna
2 púpozott tk
sütőpor
0.5 tk
1 tk
őrölt fahéj
A krémhez
150 g
szobahőmérsékletű vaj
225 g
porcukor
600 g
mascarpone
1.5 tk
vaníliaaroma
150 g
vaj

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük és hozzáadjuk a mazsolával és az olajjal együtt a cukros-vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát,  a sütőport, a sót, a fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon légkeveréses sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

image does not exist

Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, ha kevésbé édesen szeretitek, megfelezhetitek a cukor mennyiségét. Robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük. A kisült tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a másik felével körbevonjuk. Durvára vágott dióval és fahéj rúddal díszítjük.

image does not exist
repatorta
Ilyen jó répatortát még tuti nem ettél! (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Répatorta-keksz

Gluténmentes barnított vajas répatorta

Őrülten finom répatorta tekercs

Ha tetszett az Ilyen jó répatortát még tuti nem ettél! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept