Kekszek

Répatorta-keksz

Répatorta-keksz

Hozzávalók
110 g
puha vaj
300 g
barna cukor
2 db
tojás
1 szál
répa lereszelve
(nagyobb)
1.5 tk
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt fahéj
1 marék
apróra vágott dió
320 g
liszt
70 g
fehér csoki
(kockára vágva)
2 tk
sütőpor
1 csipet

Elkészítés

Ez a répatorta-keksz igazi vendégváró falatka, vagy ha azok most nem lesznek, akkor majd ti megeszitek, mindenhogyan el fog fogyni. :) Tök gyorsan össze lehet dobni, ha van robotgépetek, az úgyis elvégzi helyettetek a munka nagy részét, ha meg nincs, akkor se ijedjetek meg, csak egy kis karmunka szükségeltetik. ;)

Először a puha vajat és a barna cukrot elkeverjük egy robotgéppel. Majd hozzáadjuk szép sorban a tojásokat, a finomra reszelt répát, az őrölt gyömbért, az őrölt szegfűszeget, az őrölt fahéjat, az apróra vágott diót, a kimért lisztet, a kockára vágott fehér csokit, a sütőport és egy csipet sót. Az egészet alaposan összedolgozzuk a géppel.

répatorta-keksz
Répatorta-keksz

Teáskanállal vagy kis méretű fagyiskanállal sütőpapíros tepsire adagoljuk a tésztát, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük őket, amíg a szélük szépen megbarnul.

Ezek is érdekelhetnek:

Egyszerű omlós keksz

Fehér csokis-rozmaringos keksz

Répatorta biscotti

www.streetkitchen.hu

Répából húsvétra szerintem már mindent is csináltunk a Street Kitchenben (bár még fagyit talán nem), kivéve kekszet. Úgyhogy most pótoljuk ezt a hiányt, és itt ez a megúszós, pikk-pakk összedobható, fehér csokis-diós verzió. :)

Hozzávalók

60 darab kekszhez
110 g
puha vaj
300 g
barna cukor
2 db
tojás
1 szál
répa lereszelve
(nagyobb)
1.5 tk
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt szegfűszeg
1 tk
őrölt fahéj
1 marék
apróra vágott dió
320 g
liszt
70 g
fehér csoki
(kockára vágva)
2 tk
sütőpor
1 csipet

Ez a répatorta-keksz igazi vendégváró falatka, vagy ha azok most nem lesznek, akkor majd ti megeszitek, mindenhogyan el fog fogyni. :) Tök gyorsan össze lehet dobni, ha van robotgépetek, az úgyis elvégzi helyettetek a munka nagy részét, ha meg nincs, akkor se ijedjetek meg, csak egy kis karmunka szükségeltetik. ;)

Először a puha vajat és a barna cukrot elkeverjük egy robotgéppel. Majd hozzáadjuk szép sorban a tojásokat, a finomra reszelt répát, az őrölt gyömbért, az őrölt szegfűszeget, az őrölt fahéjat, az apróra vágott diót, a kimért lisztet, a kockára vágott fehér csokit, a sütőport és egy csipet sót. Az egészet alaposan összedolgozzuk a géppel.

répatorta-keksz
Répatorta-keksz

Teáskanállal vagy kis méretű fagyiskanállal sütőpapíros tepsire adagoljuk a tésztát, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük őket, amíg a szélük szépen megbarnul.

Ezek is érdekelhetnek:

Egyszerű omlós keksz

Fehér csokis-rozmaringos keksz

Répatorta biscotti

Ha tetszett a Répatorta-keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept