Hirdetés

Hozzávalók

16
darabhoz

A tésztához

375 g liszt
250 ml langyos tej
10 g szárított élesztő
25 g cukor
1 csipet só
40 g vaj + a tepsi kikenéséhez
1 db tojás

A töltelékhez

120 g olvasztott vaj
200 g barna cukor
15 g őrölt fahéj

A mázhoz

115 g mascarpone
120 g olvasztott vaj
125 g cukor
Hirdetés

Isteni desszert: mázas fahéjas csigák

Egyik személyes kedvencem. Sőt ha komolyan belegondolok, én csak azokat az édességeket szeretem, amik túlzóan, majdhogynem életveszélyesen édesek. Na, ez pont ilyen! Nem lehet nem szeretni!
Hirdetés

Hozzávalók

16
darabhoz

A tésztához

375 g liszt
250 ml langyos tej
10 g szárított élesztő
25 g cukor
1 csipet só
40 g vaj + a tepsi kikenéséhez
1 db tojás

A töltelékhez

120 g olvasztott vaj
200 g barna cukor
15 g őrölt fahéj

A mázhoz

115 g mascarpone
120 g olvasztott vaj
125 g cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és egy nedves konyharuhával letakarva legalább 1 órán át kelesztjük meleg helyen. Amint kész, egy lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, lehetőleg téglalapot formázva a tésztából. A töltelékhez vajat olvasztunk és elkeverjük benne a barna cukrot és a fahéjat. Megkenjük a töltelékkel a tésztát és óvatosan feltekerjük.

Éles késsel kb. 2,5 centi vastag szeletekre vágjuk és az előzőleg alaposan kivajazott tepsiben tesszük a csigákat nem túl szorosan egymás mellé, hogy még legyen terük nőni sütés közben.
Letakarva még 30 percet hagyjuk kelni őket, majd 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25- 30 percre, míg aranybarnára sül. Amíg sülnek a csigák, a máz hozzávalóit habosra keverjük egy habverővel. Amint kisültek a csigák, azon melegében rákenjük a mázat és hagyunk nekik kicsi időt hogy igazán egymásba olvadjanak. Én másnap szeretem őket a legjobban, ha marad, de általában sajnos nem érik meg a másnapot.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások