A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A kekszréteghez
- 100 g fehércsokoládé
- 1 marék pisztácia
- 100 g zabkeksz
A habréteghez
- 250 ml tejszín
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 db lime héja
A gyümölcsréteghez
- 1 dl víz
- 3 ek cukor
- 3 nagy marék ribizli
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A kekszréteghez
- 100 g fehércsokoládé
- 1 marék pisztácia
- 100 g zabkeksz
A habréteghez
- 250 ml tejszín
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 db lime héja
A gyümölcsréteghez
- 1 dl víz
- 3 ek cukor
- 3 nagy marék ribizli
Fotó: Szilágyi NóraA fehércsokit és pisztáciát apróra vágjuk, és hozzátördeljük a zabkekszet is. Összekeverjük, sütőpapíros tepsire simítjuk és 180 fokos sütőbe rakjuk kb. 5 percre, hogy picit megpiruljon és a keksz magába szívhassa az olvadt fehércsokit. Egy robotgéppel elkezdjük felverni a tejszínt, majd hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a lime reszelt héját, végül jól átkeverjük a krémet. A vizet és a cukrot összeforraljuk, majd belepottyantjuk a ribizliszemeket és kb. 8 perc alatt sűrűbb, lekvár állagú szószt főzünk belőle. Összeállításkor a pohár aljára rakunk egy réteg kekszmorzsát, erre jön egy nagyobb adag krém, majd lekvárral zárjuk a sort. Persze rétegezhetjük tetszés szerint, illetve díszíthetjük fehércsokival, mentalevelekkel, kekszmorzsával.
Fotó: Szilágyi Nóra