Fantasztikus desszertek

Kakaóscsörögefánk

Kakaós csörögefánk

Hozzávalók
230 g
finomliszt
20 g
kakaópor
1 mk
sütőpor
1 csipet
1 ek
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
160 ml
tejföl
50 g
lágy vaj
2 db
tojássárgája
1 ek
rum
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
300 g
baracklekvár

Elkészítés

A kakaós csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba mérjük, majd hozzákeverjük a kakaóport, sütőport, a sót és a cukrot is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk, majd 10 percet pihentetjük lefedve. 

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik rombuszt középen bevágjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon. 

160 fokra melegített, bő olajban pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és baracklekvárral tálaljuk.

kakaos-csorogefank
Kakaós csörögefánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-40 perc
  • Kelesztési idő: 2-3 x 3-4 perc

Farsangi bulira készülsz? A kakaós csörögefánk mellett ezeket is készítsd el!

Gundel-fánk

Gyümölcsjoghurtos fánk

Farsangi szalagos fánk

www.streetkitchen.hu

Felmerült a kérdés, hogy csörög-e a csöröge? Hát szerintem nem, de egy jó fánk ne is csörögjön. A puha csörögefánkokhoz legjobban valami bogyós gyümölcsökből készült lekvár passzol, de egy jó sárgabaracklekvárral sem utolsó!

Hozzávalók

20 - 25 darabhoz
230 g
finomliszt
20 g
kakaópor
1 mk
sütőpor
1 csipet
1 ek
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
160 ml
tejföl
50 g
lágy vaj
2 db
tojássárgája
1 ek
rum
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
300 g
baracklekvár

A kakaós csörögefánk tésztájához a lisztet egy nagy tálba mérjük, majd hozzákeverjük a kakaóport, sütőport, a sót és a cukrot is. A vaníliaaromát elkeverjük a tejföllel, a lágy vajjal, a tojássárgájával és a rummal, majd az egész keveréket a lisztes részhez adjuk, és alaposan összegyúrjuk, majd 10 percet pihentetjük lefedve. 

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval felvágjuk úgy, hogy először átlósan vágunk belőle 4 cm-es sávokat, majd erre kissé merőlegesen újfent vágunk ekkora sávokat, így rombusz alakú tésztadarabokat kapunk. Mindegyik rombuszt középen bevágjuk és az egyik csücskét átfordítjuk a lyukon. 

160 fokra melegített, bő olajban pár perc alatt kisütjük a csörögefánkokat, és baracklekvárral tálaljuk.

kakaos-csorogefank
Kakaós csörögefánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-40 perc
  • Kelesztési idő: 2-3 x 3-4 perc

Farsangi bulira készülsz? A kakaós csörögefánk mellett ezeket is készítsd el!

Gundel-fánk

Gyümölcsjoghurtos fánk

Farsangi szalagos fánk

Ha tetszett a Kakaós csörögefánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept