Hozzávalók
- 2 db tojás
- 170 g meggyes vagy epres joghurt
- 70 g kristálycukor
- 210 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1 tk rum
- 2 ek mazsola
- ½ db citrom reszelt héja
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 3 ek porcukor
- 120 g tejföl
- ½ mk őrölt fahéj
Gyümölcsjoghurtos fánk
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 170 g meggyes vagy epres joghurt
- 70 g kristálycukor
- 210 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1 tk rum
- 2 ek mazsola
- ½ db citrom reszelt héja
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 3 ek porcukor
- 120 g tejföl
- ½ mk őrölt fahéj
A gyümölcsjoghurtos fánk elkészítésének első lépéseként a tojásokat csomómentesre keverjük a joghurttal, a cukorral, a liszttel, a sütőporral, a rummal, a mazsolával és a citromhéjjal. Forró olajba nagyobb diónyi adagokat kanalazunk a masszából, megvárjuk, amíg aranybarnára sülnek, majd lecsepegtetjük a felesleges olajat és papírtörlőre szedjük őket. Még melegen megszórjuk 2 ek porcukorral. A tejfölben elkeverjük a maradék 1 ek porcukrot és a fahéjat, és ezzel a mártogatóssal tálaljuk a megsült fánkokat.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a gyümölcsjoghurtos fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!