A kekszes őzgerinchez a kakaóport, a porcukrot, a vajat és a vizet egy lábasban összemelegítjük, hogy homogén állagot kapjunk, majd belekeverjük a rumaromát.
A háztartási kekszet egy zacskóba téve durvára törjük nyújtófával, majd ezt és a darált kekszet is a kakaós masszába keverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a kekszes masszát elsimítjuk benne, és hűtőbe rakjuk dermedésig.
Gyerekkorom egyik kedvenc sütije volt ez, és szerintem nemcsak az enyém, hanem édesanyámé is, mert tényleg nettó 15 perc alatt össze lehet állítani. Aztán már csak hűteni kell és szeletelni :D
Hozzávalók
1 klasszikus őzgerincformához
45 g
holland kakaópor
230 g
porcukor
250 g
vaj vagy margarin
200 ml
víz
1 ek
rumaroma
250 g
háztartási keksz
250 g
darált háztartási keksz
A kekszes őzgerinchez a kakaóport, a porcukrot, a vajat és a vizet egy lábasban összemelegítjük, hogy homogén állagot kapjunk, majd belekeverjük a rumaromát.
A háztartási kekszet egy zacskóba téve durvára törjük nyújtófával, majd ezt és a darált kekszet is a kakaós masszába keverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a kekszes masszát elsimítjuk benne, és hűtőbe rakjuk dermedésig.
Ha tetszett a Kekszes őzgerinc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!